Βρετανία: 35 θετικά δείγματα στους ελέγχους για κρέας αλόγου

0
2
Βρετανία 35 θετικά δείγματα στους ελέγχους για κρέας αλόγου

Η βρετανική αρχή ελέγχου τροφίμων ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε 35 θετικά δείγματα στους ελέγχους για κρέας αλόγου σε προϊόντα με βόειο κρέας, επιβεβαιώνοντας τις τελευταίες αναμίξεις κρεάτων σε ένα σκάνδαλο που εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη.

Η Food Standards Agency (FSA) διευκρίνισε ότι έχει πραγματοποιήσει 3.634 ελέγχους, από τους οποίους οι 3.599 βρέθηκαν αρνητικοί για κρέας αλόγου σε επίπεδα άνω του 1%, ενώ 35 έλεγχοι βρέθηκαν θετικοί για κρέας αλόγου στο 1% ή και πάνω από αυτό.

Ο ίδιος φορέας ανέφερε ότι τα προϊόντα αυτά είχαν ήδη προσδιοριστεί και έχουν αποσυρθεί από την πώληση και πρόσθεσε ότι στους ελέγχους που έγιναν μέχρι σήμερα σε δείγματα που περιέχουν DNA αλόγου δεν εντοπίστηκε το κτηνιατρικό αντιβιοτικό φαινυλοβουταζόνη.

Η βρετανική αρχή ελέγχου των τροφίμων δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εντόπισε 29 δείγματα κρέατος αλόγου στην τροφική αλυσίδα σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε δείγματα που ζητήθηκαν από καταστήματα λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και έκτοτε έχει ανακοινώσει σχέδια για ευρύτερους ελέγχους  εδεσμάτων με βάση το κρέας.

Η FSA ζήτησε από τη βιομηχανία ελέγχους για κρέας αλόγου σε ένα επίπεδο 1% καθώς ορισμένα εργαστήρια μπορούν να κάνουν ακριβείς ελέγχους μόνο σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύει, επίσης, ότι οποιοδήποτε επίπεδο πάνω από αυτό δεν θα είναι τυχαίο.

Η ρυθμιστική αρχή θα ενημερώσει περαιτέρω σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων την επόμενη Παρασκευή.