Ανακαλούνται και από την Ελλάδα τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ: Ποσότητα βρέθηκε με DNA αλόγου στην Τσεχία

5
5
Ανακαλούνται και από την Ελλάδα τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ Ποσότητα βρέθηκε με DNA αλόγου στην Τσεχία

Για προληπτικούς λόγους και μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την ανίχνευση DNA κρέατος αλόγου σε κεφτεδάκια στα ΙΚΕΑ Τσεχίας, η ΙΚΕΑ Ελλάδας με ανακοίνωσή της στο Facebook τονίζει ότι:

«Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους.»

Το Newsit επισκέφθηκε ήδη υποκατάστημα της αλυσίδας ΙΚΕΑ και τα κεφταδάκια έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια. Σε ερώτημα γιατί δεν υπάρχουν, η απάντηση ήταν ότι σήμερα δεν έχει και ότι ίσως να έχουν την άλλη εβδομάδα.

Νωρίτερα, η IKEA ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να πωλεί κατεψυγμένα κεφτεδάκια και στα 17 υποκαταστήματά της στη Σουηδία.

Ο Γιόσεφ Ντούμπεν, εκπρόσωπος της τσεχικής κτηνιατρικής υπηρεσίας, η οποία επέχει επίσης ρόλο εθνικού φορέα ελέγχου τροφίμων, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι βρέθηκε DNA αλόγου σε συσκευασίες που περιέχουν 1 κιλό κατεψυγμένα κεφτεδάκια Koettbullar, που παράγει η σουηδική αλυσίδα τροφίμων Dafgard.

Η IKEA Σουηδίας ανέφερε ότι «οι δικοί της έλεγχοι δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου», αλλά εξαιτίας των «ανησυχιών μεταξύ των καταναλωτών» σταματάει τις πωλήσεις του προϊόντος αυτού στη χώρα.

Η IKEA ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν οδήγησαν στην εύρεση ίχνους κρέατος αλόγου στη Φινλανδία και στη Νορβηγία.

Πάντως η ιταλική θυγατρική της IKEA ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση του προϊόντος στα υποκαταστήματά της.

Εκπρόσωπος της ιταλικής IKEA ανέφερε ότι «σταματήσαμε να πωλούμε στην Ιταλία τα κεφτεδάκια αυτού του σουηδού παραγωγού» (σ.σ. της Familjen Dafgard), σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Τα κεφτεδάκια μας πρέπει να παρασκευάζονται από βοδινό και χοιρινό. Θα κάνουμε ελέγχους για να διαπιστώσουμε την ενδεχόμενη παρουσία DNA» (αλογίσιου κρέατος).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τσεχικής θυγατρικής της IKEA, τα ίδια κεφτεδάκια πωλούνται επίσης σε χώρες όπως η Βρετανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο κ.ά., αλλά πλέον πρόκειται να ανακληθούν παντού.

newest oldest most voted
Notify of
ιιιή
Guest
ιιιή

το πρόβλημα δεν είναι το αλογίσιο είναι ότι είναι κακής ποιότητας αλογίσιο και ανιχνεύθηκαν επικίνδυνες ουσίες και ορμόνες σε αυτά για τον άνθρωπο.επίσης από την στιγμή που χρησιμοποιούν αλόγισιο οφείλουν να το αναφέρουν και να μην παραπλανούν τον καταναλωτή πουλώντας το ως κάτι άλλο.

μινα χαρ
Guest
μινα χαρ

Κάτι νοικοκυρές που δεν ξέρουν να βρασουν ούτε αυγό

(_)
Guest
(_)

Απορω ποιοι τα ετρωγαν αυτα τα σκευασματα ετσι κι αλλιως

ελλην
Guest
ελλην

Πάντως σαν εσάς τους αλβανούς δεν θα γίνουμε πότε όσο και αν πεινάσουμε εμείς οι ελληνες κλέφτες και δολοφονοι δεν θα γίνουμε ποτέ κατάλαβες γκοραν;

Γκόραν
Guest
Γκόραν

Τι κακό έχει το Αλογίσιο κρέας. Στην Κοριτσά τα γέρικα άλογα και μουλάρια τα τρώγαμε. Μια χαρά είναι πολύ νόστιμο. Χορτάρι τρώνε τα βόδια , χορτάρι τρώνε και αυτά. Στην Γαλλία είναι γκουρμέ το αλογίσιο. Έλληνες πρέπει να προσαρμοστείτε γιατί δεν σας παίρνει….