Εισαγγελέας σε Τσοχατζόπουλο: “Βγάλτε το χέρι από την τσέπη, δείξτε λίγο σεβασμό”

1
1
Εισαγγελέας σε Τσοχατζόπουλο Βγάλτε το χέρι από την τσέπη δείξτε λίγο σεβασμό
Σκεπτικός, προβληματισμένος, φορώντας μαύρο κοστούμι και κρατώντας έναν πράσινο φάκελο στα χέρια  προσήλθε λίγο πριν από τις 9 το πρωί για την πρώτη δίκη του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες».
 

1900571.jpg1900572.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το ένα χέρι στην τσέπη ο Ακης Τσοχατζόπουλος άρχισε να απολογείται όταν τον διέκοψε ο εισαγγελέας. «Παρακαλώ βγάλτε το χέρι από την τσέπη. Δείξτε λίγο σεβασμό στον χώρο», είπε ο εισαγγελέας.

Τότε, αντέδρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος και απάντησε ότι ο σεβασμός δεν φαίνεται από το αν έχεις το χέρι στην τσέπη.

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος που βρίσκεται προφυλακισμένος από τον περασμένο Απρίλιο για την υπόθεση των offshore εταιρειών μέσω των οποίων φέρεται ότι «ξέπλενε» μίζες από συμβάσεις για εξοπλιστικά, καλείται να λογοδοτήσει για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

1900569.jpg1900573.jpg

Υπενθυμίζουμε πως σε βάρος του πρώην υπουργού  έχει συνταχθεί κατηγορητήριο το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ. Επίσης, αφορά και στην παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

aa03c4adec05c47b7d703e0adbab69b1_XL.jpg

Ο πρώην υπουργός ωστόσο  αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία. Ο συνήγορος υπεράσπισής του τόνισε ότι πρόκειται «για αβλεψία» καθώς το ακίνητο το δήλωσε την επόμενη χρονιά.

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί και το βούλευμα του συμβουλίου εφετών το οποίο θα κρίνει για την παραπομπή σε δίκη του κ. Τσοχατζόπουλου, της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, της κόρης του Αρετής και 17 ακόμη συγκατηγορουμένων για την υπόθεση των offshore εταιρειών.

newest oldest most voted
Notify of
Διάγνωση
Guest
Διάγνωση

εμ βέβαια ειχε συνηθίσει να τα χώνει στην τσέπη. οι κακές συνήθειες δεν κόβονται