Σφακιά: Εν ψυχρώ η εκτέλεση του 52χρονου κτηνοτρόφου

0
0
Σφακιά Εν ψυχρώ η εκτέλεση του 52χρονου κτηνοτρόφου

Υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το χωριό Ασκύφου στα Σφακιά, μετά το άγριο φονικό, με θύμα έναν 52χρονο κτηνοτρόφο. Με το πρώτο φως της ημέρας αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων προχώρησαν σε νέα αυτοψία στον τόπο της φονικής ενέδρας όπου χθες τη νύχτα έπεσε νεκρός ο άτυχος άνδρας. Προσπαθούν με «θρησκευτική ευλάβεια» να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν προκειμένου με την κατάλληλη αξιοποίηση τους να οδηγηθούν ενδεχομένως στην ταυτότητα του δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας του άτυχου κτηνοτρόφου.

Στη διάθεση της σήμανσης βρίσκονται ήδη οι κάλυκες από την φονική καραμπίνα, όμως οι αστυνομικοί επιμένουν πολύ στο κομμάτι της εξερεύνησης στον τόπο του εγκλήματος καθώς στην φάση αυτή είναι το μόνο απτό πεδίο δράσης που έχουν.

Ο δολοφόνος περίμενε καρτερικά το θύμα του κρυμμένος στην αριστερή πλευρά του δρόμου που προσφέρεται για κάλυψη. Στο σημείο της δολοφονίας ο δρόμος είναι ανηφορικός. Αυτό σημαίνει ότι ο άτυχος οδηγός πήγαινε με μειωμένη ταχύτητα, γεγονός που διευκόλυνε το δολοφονικό σχέδιο του δράστη. Εξάλλου δεν βρέθηκαν ευρήματα που να δείχνουν ότι είχε δημιουργήσει κάποιο τεχνητό εμπόδιο για να ανακόψει την πορεία του 52χρονου και να τον υποχρεώσει να ακινητοποιήσει το όχημα του. Αστυνομικοί της σήμανσης «ιχνηλατούν» την διαδρομή του, αν δηλαδή έφθασε και έφυγε από το σημείο της ενέδρας πεζός, «κόβοντας» ενδεχομένως από κάποιο μονοπάτι ή είχε αφήσει το όχημα που χρησιμοποίησε για την μετακίνηση του σε απόσταση, σε κάποιο ασφαλές σημείο ώστε να μην γίνει αντιληπτό από το θύμα αλλά και διερχόμενους.

Πάντως για την Αστυνομία είναι ξεκάθαρο ότι ο δολοφόνος είναι γνώστης της περιοχής και έτσι μπόρεσε να κινηθεί άνετα και με ασφάλεια. Γνώριζε τις συνήθειες και τις κινήσεις του θύματος, ήξερε καλά πού να στήσει την ενέδρα του για να πετύχει τον ανθρωποκτόνο σκοπό του και να χαθεί στο σκοτάδι χωρίς να αποκαλυφθεί.
Σημειώνεται ότι ο 52χρονος βρήκε τον θάνατο στην επιστροφή για το σπίτι του, λίγη ώρα αφότου είχε αναχωρήσει από το καφενείο του χωριού.

Η Αστυνομία μιλάει για ένα δύσκολο έγκλημα ως προς την εξιχνίαση του αφενός γιατί τα ευρήματα στην φάση αυτή είναι περιορισμένα, αφετέρου γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία που να προσδιορίζουν το πιθανό κίνητρο της δολοφονίας.
Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε στο Cretalive ότι «τα στόματα παραμένουν κλειστά». Ο 52χρονος ήταν ανύπανδρος και δεν είχε ακουστεί κάτι μεμπτό σε βάρος του.

Ως εκ τούτου οι διωκτικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να στρέψουν τις έρευνες τους προς κάθε κατεύθυνση, δίνοντας βαρύτητα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή του θύματος.

Από ‘κει και πέρα, η ΕΛ.ΑΣ θα περάσει από «κόσκινο» το κινητό τηλέφωνο του θύματος ενώ θα ζητηθεί να ξεκινήσει η διαδικασία σάρωσης της κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ύποπτοι αριθμοί που ενεργοποιήθηκαν  την ώρα της δολοφονίας. Το άλλο σκέλος της έρευνας αφορά στις καταθέσεις που θα ληφθούν από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την κηδεία του 52χρονου κτηνοτρόφου.