Φωτιά στο διαδίκτυο για τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ

0
3
Φωτιά στο διαδίκτυο για τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ

Είτε συμφωνούσαν μαζί της, είτε είχαν διαφορετικές απόψεις, ένα πράγμα ίσχυε για τους Βρετανούς και τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Όλοι αναγνωρίζουν τον ρόλο που έχει παίξει στην ιστορία της χώρας: κάτι που φάνηκε και από τις πρώτες αντιδράσεις στην είδηση του θανάτου της στο Twitter.

«Διαφώνησα με πολλά από αυτά που έκανε, αλλά η Θάτσερ ήταν μία απίστευτη πρωθυπουργός για να καλύπτει κανείς ως δημοσιογράφος», έγραψε ο πολιτικός αναλυτής, Aλαστερ Κάμπελ.

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Θάτσερ. Η Θάτσερ έκανε εμένα και πολλούς ακόμη της γενιάς μου Φιλελεύθερο. Αλλά κάποιες από τις μάχες που έδωσε έπρεπε να κερδηθούν», έγραψε ο Τομ Μπρέικ των Φιλελεύθερων. Αντίστοιχο και το tweet του Ντέιβιντ Λάμι των εργατικών. «Ότι κι αν πιστεύεις για εκείνη, παραμένει ένας γίγαντας της πολιτικής. Το τέλος μίας εποχής».

Εννοείται πως πολλά μηνύματα υπήρξαν και από την πλευρά των Συντηρητικών. «Η Μάργκαρτ Θάτσερ έδωσε σε αυτή τη χώρα τη σιγουριά να πιστέψει στον εαυτό της», έγραψε ο Έρικ Πικλς.

Παράλληλα, όμως, στα social media ξεκίνησε και μία ατελείωτη συζήτηση για το αν η Θάτσερ θα έπρεπε να κηδευτεί δημοσία δαπάνη ή όχι. Η ίδια δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπει ούτε το «πρωτόκολλο» για τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας. Η Downing Street ανακοίνωσε ότι, με τη συγκατάθεση της Βασίλισσας, η Θάτσερ θα κηδευτεί με στρατιωτικές τιμές.