Ιράν: Ο σεισμός ήταν 7,5 ρίχτερ και δεν έχουμε ούτε ένα νεκρό – 30 οι νεκροί στο Πακιστάν

0
3
Ιράν Ο σεισμός ήταν 75 ρίχτερ και δεν έχουμε ούτε ένα νεκρό  30 οι νεκροί στο Πακιστάν

Δεν υπάρχουν νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στο Ιράν σε περιοχή κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν, δήλωσε Ιρανός επαρχιακός αξιωματούχος.

“Ευτυχώς, ο σεισμός δεν προκάλεσε καμία απώλεια”, δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA ο Χατάμ Ναρουγί, κυβερνήτης της ιρανικής επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός.

Αντίθετα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν σήμερα στην νοτιοδυτική μεθοριακή περιοχή του Πακιστάν, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο γειτονικό Ιράν.

“Μέχρι στιγμής 30 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και περισσότεροι από 200 έχουν τραυματιστεί στην Μάσκελ”, δήλωσε ο Σάιφουρ Ρέχμαν, αξιωματούχος της Επαρχιακής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών στην Κουέτα του Πακιστάν.

Ο αξιωματούχος αυτός πρόσθεσε ότι τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για να φτάσουν στις χειρότερα πληγείσες από τον σεισμό ζώνες της περιοχής Ουασούκ του Μπαλουτσιστάν.

Περισσότερα από 250 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, διευκρίνισε επίσης ο Ρέχμαν, σημειώνοντας ότι ο στρατός έχει σταλεί στην περιοχή για να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης και παροχής βοήθειας στους σεισμόπληκτους.

Την ίδια ώρα η Ρωσική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (Rosatom) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πυρηνικός σταθμός που έχει κατασκευάσει η Ρωσία στο Μπουσέρ, στο Ιράν, δεν υπέστη καμία ζημιά από τον σημερινό ισχυρό σεισμό.

“Ένας αξιωματούχος που βρίσκεται εκεί δήλωσε ότι στην περιοχή δεν έγιναν καν αισθητές οι δονήσεις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Rosatom Σεργκέι Νοβίκοφ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο σταθμός αυτός βρίσκεται σε απόσταση 950 χιλιομέτρων δυτικά της Χας, πόλης που βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο του σημερινού σεισμού, ο οποίος ήταν μεγέθους, σύμφωνα με τις ιρανικές υπηρεσίες, 7,5 βαθμών.