Σκηνές αποκάλυψης στο Ιράν: Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς από το φονικό σεισμό

0
4
Σκηνές αποκάλυψης στο Ιράν Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς από το φονικό σεισμό

Καθώς περνά η ώρα και αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμό των 7,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στο Ιράν, μεγαλώνουν οι φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 40 που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί και θα ανέλθει σε εκατοντάδες.

Ενδεικτικό της έντασης του σεισμού, το εστιακό βάθος του οποίου εντοπίζεται μόλις στα 18 χιλιόμετρα, 80χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Σαραβάν, είναι το γεγονός ότι έγινε αισθητός ακόμη και στην Ινδία, με τους κατοίκους του Νέο Δελχί να βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους.

Λίγες μόνο ημέρες ύστερα από το φονικό σεισμό της 9ης Απριλίου σείστηκε ξανά η γη στο Ιράν με τους αξιωματούχους να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγάλος. Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 40 νεκρούς, όμως εκτιμάται πως θα θύματα θα είναι εκατοντάδες.

Ιρανικά μέσα μεταδίδουν πως πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. Στην περιοχή έχει κοπεί το ρεύμα, δεν υπάρχουν επικοινωνίες στο μεγαλύτερο μέρος της νοτιοανατολικής ιρανικής επαρχίας Σιστάν και Μπαλουτσιστάν.