Νίκος Χατζηνικολάου: «Είμαι πιστός. Στις γυναίκες που αγαπώ, στα μαγαζιά που δουλεύω, στις φιλίες»

0
3
Νίκος Χατζηνικολάου Είμαι πιστός Στις γυναίκες που αγαπώ στα μαγαζιά που δουλεύω στις φιλίες

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, 9 χρόνια πριν, μιλά στην Ντέπυ Γκολεμά για τις ήττες του, τα λάθη του και αποδεικνύει ότι είναι έναν παίκτης με όραμα καθώς ήξερε από τότε αυτό που κάνει σήμερα!

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι ένα δυνατό brand name στο δημοσιογραφικό τοπίο. Τον Ιούνιο του 2004, λίγες μέρες πριν παντρευτεί με την Κρίστι Τσολακάκη, ένα χρόνο μετά το επώδυνο διαζύγιό του με το Μega, μιλά ως διευθυντής και anchorman του Alpha, στην Ντέπυ Γκολεμά για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

Πικραμένος απ όλα όσα μεσολάβησαν πριν το οριστικό του διαζύγιο με το Mega μιλά για έναν άνθρωπο μέσα στο κανάλι που ήταν αυτό που λέει ο λαός «Φίδι στον κόρφο του»

« Ναι υπάρχουν άνθρωποι που με πρόδωσαν. Συνάδελφοί μου, δημοσιογράφοι, οι οποίοι επί πολλά χρόνια ήταν οι βασικές μου επιλογές για καίρια πόστα δίπλα μου και παρίσταναν τους φίλους μου! Στα ονόματα δεν θα γίνω συγκεκριμένος, στις πρακτικές όμως αυτής της προδοσίας βεβαίως μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Θα σας πω ένα παράδειγμα που βγάζει γέλιο. Υπήρχε άνθρωπος, ο οποίος έτρωγε τα μεσημέρια μαζί μου, διότι έκανα τις συσκέψεις και μετά πήγαινα για φαγητό- φαντάζομαι κανείς δεν θέλει τον διευθυντή του νηστικό ( γέλια). Ο άνθρωπος λοιπόν αυτός, όταν επιστρέφαμε από το μεσημεριανό μας φαγητό, τρώγαμε παρέα, τηλεφωνούσε σε ορισμένους εκ των ιδιοκτητών του σταθμού, για να πει: «Τώρα γύρισε, πώς να βγάλουμε δελτίο όταν γυρίζει τέτοια ώρα!»…ενώ ήταν μαζί μου!» ( σ.σ Το πρόσωπο αυτό υπάρχει ακόμη και σήμερα στο mega σε …περίοπτη θέση)

Για την ήττα και το πως τη διαχειρίζεται, ο Νίκος Χατζηνικολάου δηλώνει:
«Δεν μου αρέσει να χάνω. Τις ήττες μου πάντως τις βιώνω με τρόπο δημιουργικό. Δεν πέφτω σε κατάθλιψη. Η ήττα συχνά φέρνει κέρδος. Η ήττα του περσινού καλοκαιριού ήταν κέρδος για μένα. Με αναγέννησε επαγγελματικά. Βιώνω τις ήττες μου δημιουργικά. Όταν κάτι δεν πάει καλά κάθομαι στον καθρέφτη και κάνω την αυτοκριτική μου. Ψάχνω να δω τι έφταιξε. Δεν το βρίσκω πάντα. Η ήττα λειτουργεί σαν κίνητρο για την επόμενη νίκη. Αλά δεν μου αρέσει να χάνω και όποιος σας πει το αντίθετο λέει ψέματα.»

Ποιά ήταν η τηλεοπτική του στιγμή για την οποία ντρέπεται; Η στιγμή…«Αμάρτησα για το δελτίο μου»: «Θυμάμαι μια συνέντευξη με τη Βίκυ Μοσχολιού που ήθελα να πεθάνω, να κρυφτώ, να φύγω από την οθόνη! Η Βίκυ Μοσχολιού είναι μια πολύ σημαντική τραγουδίστρια που αγαπώ πολύ. Όμως κάποια στιγμή έπαθε έναν παροξυσμό με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Άρχισε να τον βρίζει. Εγώ να θέλω να φύγω από το πλάνο. Δεν της έκανα καμία ερώτηση. Την άφησα να μιλάει δέκα λεπτά μόνη της. Ντράπηκα γι αυτό, ήτανε λάθος μου. Όπως ήταν λάθος να παίξουμε την κοσμική επίσκεψη του τέως πρώτη είδηση ενώ είχαμε τα συλλαλητήρια για τον πόλεμο. Ήταν λάθος. Ζήτησα δημόσια συγνώμη. Αλλοι δεν το έκαναν. Ομως ξαναλέω «αν αμάρτησα για το δελτίο μου» δεν το έκανα ποτέ για να παίξω πολιτικά παιχνίδια. Μόνο για να τονώσω τη θεαματικότητα του δελτίου.»

Βασικό χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του: « είμαι πιστός. Στις γυναίκες που αγαπώ, στα μαγαζιά που συνεργάζομαι, στις φιλίες μου. Είμαι πιστός. Αυτό είναι το βασικό μου χαρακτηριστικό. Κι ένα άλλο που έχω είναι πως αν με προδώσεις μια φορά, δεν γυρίζω ποτέ πίσω. Τέρμα…Σε όλα είμαι έτσι. Και στη δουλειά μου και στις φιλίες μου και στον έρωτα. Όταν μου δείξεις ότι απαξιώνεις την προσφορά μου, την πίστη μου σ εσένα, φεύγω, κλείνω την πόρτα…»

Τι είναι αυτό που τον τραβάει σε μια γυναίκα; « Θέλω να δώσω μια απάντηση με ειλικρίνεια. Το πρώτο που εκτιμώ είναι η ομορφιά, για να την πλησιάσω. Είμαι ειλικρινής. Έχω βαρεθεί τα εξυπνακίστικα που λένε οι άνδρες για ψυχικά χαρίσματα και μόλις δουν μια καλλονή πέφτουν λιπόθυμοι. Θέλω να ναι όμορφη, και αφού την πλησιάσω, να αποδειχτεί ότι είναι και μέσα της όμορφη. Οτι υπάρχει ψυχή. Οτι μπορώ ν αντλήσω απ αυτή την αγάπη.»

Για την σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών του ( πλέον) Κριστυ Τσολακάκη, δήλωσε λίγες ημέρες πριν από τον γάμο τους: 
«Η Κρίστη είναι μια όμορφη ψυχή, μια σημαντική γυναίκα πολύ χαμηλών τόνων, η οποία με στήριξε στα δύο δύσκολα χρόνια και την αγαπώ πάρα πολύ. Ξέρετε, εγώ από χαρακτήρα δεν είμαι τύπος που μπορεί να ζήσει μόνος του. Θέλω να έχω γύρω μου την αγκαλιά μιας οικογένειας. Πιστέυω ότι έχω δίπλα μου μια πολύ όμορφη και σημαντική γυναίκα και ελπίζω να φτιάξουμε μια καλή οικογένεια.»

Τέλος, στην ερώτηση της Ντέπυς Γκολεμά, « τι θα κάνει σε 10 χρόνια από τώρα ο Νίκος Χατζηνικολάου» ο γνωστός δημοσιογράφος αποδεικνύει ότι …έχει το χάρισμα της ενόρασης , τουλάχιστον σ ότι αφορά στην ζωή του, καθώς απαντά: 
«Δημοσιογραφία. Δεν ξέρω από ποιό πόστο. Στα 51 μου, μπορεί να έχω βαρεθεί να είμαι διευθυντής, έχει κόστος ψυχικό, μπορεί να έχω μια εκπομπή, να έχω καταφέρει να φτιάξω μια δική μου δημοσιογραφική επιχείρηση, όπως πολλοί συνάδελφοι. Θα μου άρεσε να έχω ένα δικό μου ραδιόφωνο. Ή μπορεί να κάνω και αυτό που κάνω σήμερα. Δεν σκοπεύω ν αποσυρθώ τόσο σύντομα. Όλοι αυτοί που οραματίζονται την κάθοδό μου στην πολιτική για να γλιτώσουν από εμένα, πρέπει να το πάρουν απόφαση. Οτι για πολλά χρόνια ακόμα θα με ανεχτούν.»