Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών

1
2
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του, μεταξύ αυτών μία 42χρονη Ελληνίδα, στην οποία αποδίδεται «ηγετικός» ρόλος στη δράση της σπείρας, ενώ αναζητούνται τρία ακόμη άτομα.

Η σύλληψη τους έγινε χθες το πρωί, στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, έξω από χωριό του Κιλκίς, όταν αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 41 μετανάστες (νόμιμοι και μη), στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Σε απόσταση λίγο μέτρων επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο τρεις εκ των συλληφθέντων, που λειτουργούσαν ως «προπομποί». Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα αναλάμβανε τη μεταφορά των μεταναστών αρχικά από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν προσωρινά σε διάφορα καταλύματα, και στη συνέχεια τους προωθούσε σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Όπως ανακοινώθηκε, η αμοιβή της οργάνωσης ανέρχονταν σε 1.250 ευρώ, για κάθε μετανάστη, ενώ εκτιμάται ότι τα μέλη της αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητα πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.

newest oldest most voted
Notify of
Μάρκος
Guest
Μάρκος

Συγχαρητήρια, κουβαλήστε κι άλλους άπλυτους@@@