Ελπίδες για τον 5χρονο Κύπριο: Βρέθηκαν δότες για τη μεταμόσχευση

0
1
Ελπίδες για τον 5χρονο Κύπριο Βρέθηκαν δότες για τη μεταμόσχευση
Ευχάριστα είναι τα νέα για τον πεντάχρονο Γιώργο από την Πάφο, ο οποίος χρειάζεται επειγόντως να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, καθώς εντοπίσθηκαν δύο συμβατοί δότες στο εξωτερικό.

Ο διευθυντής της παιδοογκολογικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου ανέφερε ότι συνολικά βρέθηκαν πέντε πιθανοί δότες, τρεις από τη Γερμανία, ένας από το Ισραήλ και ένας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δύο από τους δότες, είπε, είναι διαθέσιμοι και ήδη στάλθηκαν στην Κύπρο τα δείγματα για τελική επιβεβαίωση από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Ο διευθυντής επιβεβαίωσε ότι το ποσοστό συμβατότητας αγγίζει το 90%, το οποίο κρίνεται πολύ καλό για την περίπτωση του μικρού Γιώργου.

Η εξεύρεση συμβατού δότη χαροποίησε την οικογένεια, ενώ οι συγγενείς του 5χρονου αγοριού ευχαρίστησαν τις χιλιάδες Κυπρίων που έσπευσαν να δώσουν αίμα, αλλά και τους ιατρούς του Ογκολογικού Κέντρου του Μακάρειου Νοσοκομείου για τη συμπαράσταση και την ψυχολογική στήριξη, που δίνουν σε αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους.

Επισήμαναν ότι η οικογένεια αναμένει ενημέρωση από τους γιατρούς, προκειμένου το 5χρονο αγοράκι να μεταβεί σε κέντρο της Γερμανίας για τη μεταμόσχευση, σε δύο εβδομάδες.

Ο μικρός Γιώργος νοσηλεύεται στην Παιδοογκολογική κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, όπου θα παραμείνει μέχρι την μετάβασή του στη Γερμανία.