Ηλίας Κασιδιάρης: «Στημένη» η δίωξη για το χαστούκι στην Κανέλλη

0
1
Ηλίας Κασιδιάρης Στημένη η δίωξη για το χαστούκι στην Κανέλλη
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, αρνήθηκε τη «στημένη» -όπως χαρακτήρισε- κατηγορία, ότι δηλαδή διέπραξε το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλληστο στούντιο του ANT1 και ζήτησε την απαλλαγή του.
Ο κ. Κασιδιάρης κατά την απολογία του είπε μεταξύ άλλων: «Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία που μου αποδίδεται. Ουδέποτε διέπραξα το αδίκημα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Αδιάψευστος μάρτυράς μου το τηλεοπτικό υλικό της επίμαχης εκπομπής, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Η εν λόγω κατηγορία προέκυψε κατόπιν κακόβουλου τηλεφωνήματος του δημοσιογράφου κ. Δελατόλα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράικου, γεγονός που επίσης αποδεικνύεται από το τηλεοπτικό υλικό». 
«Είναι προφανές ότι η κατηγορία απαγγέλθηκε από άνθρωπο που ουδέποτε είδε το επίμαχο γεγονός, με προφανή σκοπό να κινηθεί άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και να συλληφθώ, καθώς το εν λόγω αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα. Θεωρώ θλιβερό να συνεχίζεται η ταλαιπωρία μου και να διαπομπεύομαι δημοσίως από τα μέσα ενημέρωσης, για ένα αδίκημα που οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν διέπραξα. Για όλους τους παραπάνω λόγους αιτούμαι την απαλλαγή μου», σημείωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.