Γιάννης Πλούταρχος: «Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Χάρης, αλλά για μένα το θέμα έχει λήξει»

0
3
Γιάννης Πλούταρχος Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Χάρης αλλά για μένα το θέμα έχει λήξει

Ο Γιάννης Πλούταρχος, κρατώντας στα χέρια του τον τελευταίο του δίσκο και έχοντας πολλά, καινούργια επαγγελματικά σχέδια, δηλώνει πως ποτέ δεν έβαλε την οικογένειά του σε δεύτερη μοίρα για χάρη της καριέρας του, κάτι που ίσως μας κάνει να τον αγαπάμε ακόμη περισσότερο.

 

Πριν από λίγο καιρό, ο Χάρης Βαρθακούρης αντέδρασε αρνητικά όταν διαπίστωσε ότι τα τραγούδια που σου έγραψε δεν συμπεριλήφθηκαν τελικά στο δίσκο σου. Πώς θα χειριστείς από δω και πέρα το ζήτημα και την απόφαση του ίδιου να αφήσει το θέμα να το χειριστούν οι ειδικοί;

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Χάρης, αλλά για μένα το θέμα έχει λήξει. Μπορεί εκείνος να μην θέλει να το λήξει, αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. Ίσως ένιωσε λίγο άβολα, αλλά είναι δικό του θέμα. Δεν έχω κάτι μαζί του και δεν θέλω να τον κρίνω. Ας κάνει ό,τι αποφασίσει.

 

Έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεις μια εκπομπή για την ελληνική γη και τα προϊόντα της. Έχετε ξεκινήσει γυρίσματα;
Δεν υπάρχει ακόμα τίποτα σίγουρο γι’ αυτό και δεν θέλω να πω πολλά, όμως προβλέπεται να αρχίσουμε γυρίσματα αρχές καλοκαιριού. Είναι ένα πολύ ωραίο concept, που θα αναφέρεται στην ελληνική γη, στα σπουδαία προϊόντα που έχει και στο πόσο αυτά θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει στην κρίση η οποία επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Με αφετηρία την Κρήτη θα δείξουμε πολύ ωραία πράγματα.

 

Πόσο δύσκολο είναι σήμερα για ένα ζευγάρι να μεγαλώνει πέντε παιδιά;
Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Το κάθε παιδί έχει τις ιδιαιτερότητές του. Για πολλά πράγματα φροντίζει η φύση, άρα εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε για τα παιδιά μας είναι να τους δώσουμε αγάπη, να μιλάμε μαζί τους, να τα αφουγκραζόμαστε και να τους προσφέρουμε ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, τη μόρφωση.

 

Ο μεγαλύτερος γιος σου και η κόρη σου είναι στην εφηβεία. Σου εκμυστηρεύονται πράγματα; Eίσαι περισσότερο προστατευτικός με την κόρη σου;
Συζητάμε τα πάντα, ναι. Ή εγώ νομίζω ότι συζητάμε τα πάντα (γελάει). Με την Κατερίνα είμαι προστατευτικός, αλλά προσπαθώ να μην την «πνίξω» με τη συμπεριφορά μου. Θέλω να είμαι δίπλα της σε οτιδήποτε χρειαστεί, ακόμα και στα συναισθηματικά θέματα που θα έχει, θα ήθελα να με αντιμετωπίζει σαν φίλο της που θα της πει τη γνώμη του. Θέλω να τα ζήσει όλα. Να ζήσει την ηλικία της, να μην κάνει παραπάνω πράγματα από όσα θα έπρεπε, αλλά ούτε και λιγότερα. Θέλω να κάνει λάθη ώστε να αποκτήσει εμπειρίες, να κάνει την επανάστασή της και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

 

Έγινε ποτέ η καριέρα σου τόσο σημαντική ώστε να παραμελήσεις λίγο την οικογένειά σου;
Ποτέ. Σαφέστατα και η καριέρα μου μου έφερνε χρήματα για να μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου, όμως η οικογένειά μου δεν μπήκε ποτέ σε δεύτερη μοίρα.

 

Ποιο είναι το μυστικό για να κρατηθεί μια οικογένεια ενωμένη ακόμα και μετά από 20 χρόνια γάμου;
Οι σχέσεις δοκιμάζονται πάντα, το σημαντικότερο πράγμα όμως που δεν μπορεί να δοκιμαστεί όταν υπάρχει, είναι το συστατικό της αγάπης και της εκτίμησης.