Στη φυλακή ο 20χρονος Ολλανδός-Σε ειδικό κατάστημα με ψυχολογική υποστήριξη

1
4
Στη φυλακή ο 20χρονος ΟλλανδόςΣε ειδικό κατάστημα με ψυχολογική υποστήριξη

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 20χρονος Ολλανδός, δράστης της παρ’ ολίγον δολοφονίας του 11χρονου Νικίτα από τη Ρωσία, σε χώρο έναντι ξενοδοχείου στον Ανισσαρά Χερσονήσου.

ollandos-animateur-dikastirio__main.jpg
Ο 20χρονος θα μεταφερθεί σε ειδικό κατάστημα κράτησης, προκειμένου να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή του.

Ο ανιματέρ έφτασε στις 10.00 π. μ. στο Δικαστικό Μέγαρο, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα και λίγο μετά τις 11 οδηγήθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

«Δε θυμάμαι τίποτα» ήταν τα πρώτα του λόγια.

Image.jpg
Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η απόφαση του Ανακριτή για προφυλάκιση του 20χρονου, σε ειδικό κατάστημα.

Μάλιστα, θα τον παρακολουθεί στο εξής ψυχολόγος γιατί θα βρίσκεται μόνος του, έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του 20χρονουΦραγκίσκος Λαμπρινός, ανέφερε ότι από την πλευρά του κατηγορουμένου εκφράζει «συγνώμη, όποια αξία κι αν έχει αυτή την ώρα».

Ο ίδιος είπε ότι ο 20χρονος πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή και μάλιστα έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία.

Το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη, μάλιστα, είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε.

Ο κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι υπάρχει και μια απόφαση δικαστηρίου από το Άρμεν της Ολλανδίας, γιαπλήρη δικαστική συμπαράσταση, το οποίο σημαίνει ότι η υπογραφή του 20χρονου σε έγραφα δεν έχει ισχύ.

Από την πλευρά της η ανακρίτρια έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε σχέση με την κατάστασή του.

Σε ότι αφορά όσα είπε ο 20χρονος, ο κ.Λαμπρινός αρκέστηκε να πει ότι «ο κατηγορούμενος δεν είναι σε θέση να διατυπώσει κάποιο λογικό ισχυρισμό και συλλογισμό».

Μόλις 15 λεπτά της ώρας έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας ο 20χρονος Σιρίνο Σράιβερ.

Στο σημείο, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα όπως της Πέμπτης, όταν προσπάθησαν οι πολίτες να λιντσάρουν εντός του Μεγάρου, τον Ολλανδό ανιματέρ.

Ξένα τηλεοπτικά δίκτυα καλύπτουν το ρεπορτάζ

WP_000067.jpg
Στο χώρο για να καλύψουν το ρεπορτάζ, βρέθηκαν τηλεοπτικά δίκτυα από την Ρωσία και την Ολλανδία καθώς η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις χώρες καταγωγής των δύο πρωταγωνιστών.

«Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παιδί είχε μείνει παλαιότερα σπίτι του με την παρακολούθηση ειδικού γιατρού για έναν περίπου χρόνο, αλλά δεν είχε νοσηλευτεί σε κλινική», τόνισε η δημοσιογράφος Irina Giencen, από το Ολλανδικό κανάλι που καλύπτει τη διαδικασία.

WP_000066.jpg
«Το παιδί ήρθε για διακοπές και το έσφαξαν. Όλοι στη Ρωσία πάθαμε σοκ από την είδηση. Η Κρήτη στη χώρα μας είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός, σίγουρα οι Ρώσοι προβληματίστηκαν, όμως δε νομίζω να επηρεάσει αυτό τις αφίξεις. Θα ήταν χειρότερα τα πράγματα αν ο δράστης ήταν Έλληνας», είπε σε δηλώσεις της η δημοσιογράφος του Ρώσικου καναλιού NTV Julia Gaponova. 

Η μητέρα του 20χρονου

mitera-aderfi-ollandou__main.jpg
Η μητέρα του 20χρονου βρέθηκε στο γραφείο του ανακριτή στο οποίο προσκόμισε – όπως έχει ήδη δηλώσει – όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα πιστοποιήσουν ότι ο γιος της είναι αυτιστικός. 

Μάλιστα εισερχόμενη στο γραφείο, κρατούσε έναν ολόκληρο φάκελο με ιατρικές βεβαιώσεις για την κατάσταση του γιου της, ενώ συνοδεύεται από τον Ολλανδό Πρόξενο. 

Σύμφωνα με τα έγγραφα ο 20χρονος πάσχει από μια μορφή αυτισμού, η οποία του στερεί το συναίσθημα. 

Η κατάσταση της υγείας του Νικίτα

11xronos-rwsos-maxairwma-anissaras4__main.jpg
Την ίδια ώρα στην Αθήνα συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τον 11χρονο μικρό Ρώσο. Ο μικρός συνεχίζει να νοσηλεύεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σήμερα αναμένεται να είναι κρίσιμη ημέρα καθώς θα εξετασθεί από τους γιατρούς για να διαπιστωθεί αν τα σοβαρά τραύματα που έφερε, όπως η κάκωση στο νωτιαίο μυελό, που του έχουν προκαλέσει ακινησία στα κάτω άκρα.

newest oldest most voted
Notify of
Πειτε το ξενοδοχειο
Guest
Πειτε το ξενοδοχειο

επιτελους