Φυλακές Λάρισας: Το ψυγείο είχε… 15 κινητά τηλέφωνα!

0
1

Ένα μη αναμενόμενο θέαμα αντίκρισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις Φυλακές Λάρισας όταν έκαναν έρευνα σε μικρό ψυγείο που προορίζονταν για κρατούμενο.

Στην οροφή του ψυγείου ήταν κρυμμένα ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… 15 κινητά τηλέφωνα με τις μπαταρίες και τις λοιπές αναγκαίες συσκευές.

Η αποκάλυψη έγινε χθες το μεσημέρι όταν το ψυγείο έφθασε στις Φυλακές με οδηγό μεταφορικής εταιρίας και πέρασε από τον ανιχνευτή μετάλλων. Τότε διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κάτι παραπάνω στο εσωτερικό του.

Αμέσως έγινε η σύλληψη του οδηγού της μεταφορικής εταιρείας, αλλά και του ιδιοκτήτη της μεταφορικής, ενώ διεξάγεται προανάκριση για το γεγονός.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η Αστυνομία αναφέρονται τα παρακάτω: «Συνελήφθησαν, χθες (23-05-2013) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 67χρονος Έλληνας κι ένας 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή κινητών τηλεφώνων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας.

 
Ειδικότερα, ο 53χρονος αλλοδαπός, οδηγός φορτηγού μεταφορικής εταιρείας, ιδιοκτησίας του 67χρονου συλληφθέντα μετέφερε στις φυλακές Λάρισας ένα ψυγείο, το οποίο περιείχε κινητά τηλέφωνα με τα παρελκόμενά τους με σκοπό την παραλαβή τους από 41χρονο Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο ψυγείο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στην οροφή του και κατασχέθηκαν 15 κινητά τηλέφωνα, 11 καλώδια φορτιστών, τέσσερις αντάπτορες φόρτισης, τρεις κάρτες SIM και δύο μπαταρίες κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, κατασχέθηκε το συγκεκριμένο ψυγείο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος, έγκλειστος για διακεκριμένες κλοπές, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών είχε παραγγείλει το ψυγείο και τα κινητά με τα παρελκόμενά τους από 51χρονο συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο αναζητείται, με σκοπό να τα πουλήσει σε άλλους κρατουμένους των φυλακών και να αποκομίσει οικονομικό όφελος.

Ο οδηγός του φορτηγού κι ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ο 41χρονος έγκλειστος των φυλακών συνεχίζει να κρατείται στο σωφρονιστικό κατάστημα.