Καλύτερα τα πήγαν φέτος τα παιδιά στις Πανελλαδικές

1
3
Καλύτερα τα πήγαν φέτος τα παιδιά στις Πανελλαδικές

Καλύτερη είναι φέτος η γενική εικόνα των επιδόσεων των υποψηφίων στις πανελλήνιες σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις αλλά και τη βαθμολόγηση των καθηγητών.

Οι καλύτερες επιδόσεις παρουσιάζονται κυρίως στις χαμηλές βαθμολογικές κλίμακες καθώς καταγράφεται μείωση των γραπτών  κάτω από την βάση και υπερσυσσώρευση στις βαθμολογίες μεταξύ 10 και 15.

Βέβαια η πορεία των βάσεων θα επηρεαστεί σαφώς από την κατά 15% αύξηση των θέσεων στα Πανεπιστήμια και την κατά 30% μείωση στα ΤΕΙ, όπως προβλέπει ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης μετά τις καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ.

Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά στις επιδόσεις των μαθητών και σε ότι αυτό συνεπάγεται στη διαμόρφωση των τελικών βάσεων πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο οι θέσεις θα μειωθούν σε πανεπιστήμια από 15.305 σε 14.000 και ΤΕΙ από 1.666 σε 1.000. Η μείωση θέσεων θα κινήσει τις βάσεις ανοδικά, με πλεονέκτημα για τις περιζήτητες θέσεις να έχουν όσοι επέλεξαν τη Βιολογία Γενικής Παιδείας έναντι Μαθηματικών.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) οι θέσεις θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα στη Βιολογία Κατεύθυνσης λένε ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες ανατροπές στην κατανομή των επιδόσεων ανά βαθμολογική κλίμακα.

Αυτό σε συνδυασμό με το ότι οι υποψήφιοι πήγαν καλύτερα στη Φυσική θα κινήσουν ανοδικά τις χαμηλές βάσεις ενώ στις Ιατρικές σχολές δεν αναμένεται σημαντική απόκλιση από 18.504 μόρια που απαιτήθηκαν για την χαμηλόβαθμη Ιατρική της Θράκης.

Για τις περιζήτητες θέσεις του 2ου (θετικές επιστήμες) και 4ου πεδίου (τεχνολογικές επιστήμες) ανταγωνίζονται οι υποψήφιοι θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης ενώ για τα τμήματα με μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες οι της τεχνολογικής. Επειδή οι θέσεις στα τμήματα των πανεπιστημίων και πολυτεχνείων θα αυξηθούν, οι καλύτερες έως τώρα επιδόσεις των υποψηφίων θα ψαλιδίσουν την πτώση των βάσεων λόγω αύξησης θέσεων.

Αντίθετα καθώς οι θέσεις των ΤΕΙ θα μειωθούν οι βάσεις θα κινηθούν ανοδικά.

Το ίδιο με το 2ο και 4ο  πεδίο εκτιμάται ότι θα συμβεί με τις βάσεις στο 5ο επιστημονικό πεδίο (οικονομικές σχολές)καθώς οι θέσεις των Πανεπιστημιακών τμημάτων θα αυξηθούν από 4.891 σε 6.500 και των ΤΕΙ θα μειωθούν από 4.632 σε 2.000.

Μεγάλοι χαμένοι οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης που δυσκολεύτηκαν στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα οι της θεωρητικής εξετάζονται στα Αρχαία και οι της θετικής και τεχνολογικής στα Μαθηματικά.

newest oldest most voted
Notify of
Ετσι ετσι
Guest
Ετσι ετσι

Με τα φροντηστηρια να ανεβαζουν το επιπεδο χωρις λογω κ αιτια@@@ Για να πανε στο Πανεπιστημιο να τα ξυνουν κ να βγαινουν μετα ανικανοι γιατροι κλπ κλπ κλπ