Θοδωρής Αθερίδης:

0
1
Θοδωρής Αθερίδης Όλη τη μέρα έπινα έπιασα πάτο…

Ποιος έλληνας πασίγνωστος ηθοποιός πέρασε δραματικές στιγμές λόγω αλκοόλ

Η ανάμνηση των λόγων της μάνας του, όταν του μιλούσε για την πρόοδο του ανθρώπου, την εργατικότητα και την πίστη ήταν αυτή που έγινε πρόταγμα μέσα του για να τον βοηθήσει να βγει από την ιστορία του αλκοόλ.

Ο λόγος για τον ηθοποιό, θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη, ο οποίος εξομολογείται στη Real News ότι εξαιτίας της εξάρτησής του είχε πιάσει κυριολεκτικά πάτο.

«Τις τελευταίες σαράντα μέρες πριν κόψω το ποτό είχα φτάσει στο σημείο να κοιμάμαι μόνο για μια – δυο ώρες το 24ωρο και όλη μέρα έπινα. Επί σαράντα μερόνυχτα έπεφτα το βράδυ λιώμα στις και στις τέσσερις τα ξημερώματα ξυπνούσα από τους πόνους και έτρεχα να ξαναπιώ. Το συκώτι μου είχε φρικάρει» δηλώνει ο Θοδωρής Αθερίδης και συμπληρώνει «κόντευα να τρελαθώ από την έλλειψη ύπνου. Τότε με κυρίευσε τρόμος ολικός. Είπα πως δεν γίνεται άλλο αυτό και πήγα να ζητήσω βοήθεια».

Ο Θοδωρής Αθερίδης απευθύνθηκε στους «Ανώνυμους Αλκοολικούς» την τέταρτη μέρα που είχε σταματήσει να πίνει καθώς ήταν έτοιμος να ξαναπιεί κι έτσι σιγά σιγά κατάφερε να απεξαρτηθεί.

Στην ερώτηση από τι εξαρτάται η απεξάρτηση ο κ. Αθερίδης δηλώνει: «Aν ο αλκοολικός αναγνωρίσει ότι “έπιασε πάτο” βγαίνει ξανά στην επιφάνεια. Αν το βαρέλι του είναι απύθμενο, θα πεθάνει από το πάθος του αυτό».