Ώρες αγωνίας για τη «Χουρρέμ»: Διακόπηκαν τα γυρίσματα του «Σουλεϊμάν»

0
3
Ώρες αγωνίας για τη Χουρρέμ Διακόπηκαν τα γυρίσματα του Σουλεϊμάν

Τα πολύωρα γυρίσματα, η εξουθένωση της υγείας της από την κούραση και η ψυχολογική επιβάρυνση που είχαν όλα αυτά οδήγησαν την τηλεοπτική Χουρρέμ, ή κοινώς Μεριέμ Ουζερλί, να μπει εσπευσμένα σε κλινική του Βερολίνου με το Σύνδρομο Burnout.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «News Σαββατοκύριακο» και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπανικολάου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του 100ου επεισοδίου της σειράς «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», η Μεριέμ Ουζερλί σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα έφυγε εσπευσμένα για το Βερολίνο. Η νεαρή ηθοποιός αφήνοντας στη μέση τα γυρίσματα του 101ου επεισοδίου, που τελικά προγραμματίστηκαν να γίνουν την επόμενη εβδομάδα – αν φυσικά οι γιατροί της δώσουν το «OK».

Στενός συγγενής της «Χουρρέμ» δήλωσε πως καιρό τώρα η ηθοποιός ζητούσε λίγες μέρες ξεκούρασης μιας και η ψυχολογία της τον τελευταίο καιρό είχε επιβαρύνει αρκετά την υγεία της. Η Μεριέμ Ουζερλί διαγνώστηκε ότι πάσχει από το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (ή αλλιώς Σύνδρομο Burnout) και μεταφέρθηκε σε κλινική του Βερολίνου, ώστε με την κατάλληλη θεραπεία να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Τα γυρίσματα της σειράς έχουν διακοπεί για λίγο καιρό μέχρι νεωτέρας, ενώ όπως φημολογείται η Μεριέμ ίσως και να μπορέσει τελικά να επιστρέψει γρήγορα στην Κωνσταντινούπολη. Φυσικά, στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η οικογένειά της αλλά και ο σύντροφός της, Τζαν Ατές.

Τι είναι το Σύνδρομο Burnout

Ο όρος Burnout περιγράφει μια εμπειρία μακροχρόνιας σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής εξάντλησης, η οποία προκαλείται από υπερβολικό και χρόνιο στρες. Εάν το στρες συνδέεται με την εργασία, η εξουθένωση που μπορεί να αισθανθεί κάποιος ίσως συνδυάζεται και με αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά του ως επαγγελματία ή σχετικά με την αξία της εργασίας του.

Το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (όπως είναι ο όρος στα Ελληνικά) σταδιακά επιδρά στην παραγωγικότητα και στερεί όποια ενεργητικότητα και καλή διάθεση προϋπήρχε γεννώντας την αίσθηση στο άτομο που το έχει «ότι δεν έχει πλέον κάτι άλλο να προσφέρει». Κατά καιρούς πολλοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πλήξη στην εργασία τους ή ότι έχουν φορτωθεί περισσότερα καθήκοντα απ’ όσα υπαγορεύει ο ρόλος τους ή μπορούν να χειριστούν. Ενώ λοιπόν τέτοια συναισθήματα είναι σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής ζωής, υπάρχουν περιπτώσεις που το διαρκές στρες έχει πιο σοβαρές επιρροές στον εργαζόμενο και τότε ίσως να μιλάμε για το Σύνδρομο Burnout.