Θεσσαλονίκη: Σκούπα της αστυνομίας

0
3
Θεσσαλονίκη Σκούπα της αστυνομίας

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργείται καθημερινά μεγάλος αριθμός στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή διαφόρων Υπηρεσιών.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συστηματικούς ελέγχους και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία.

Πέραν των καθημερινών αστυνομικών ελέγχων, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και «Ζ». , καθώς επίσης και αστυνομικοί του Τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας και του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης.

Αντικείμενο της αστυνομικής επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός προσώπων που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας και στο Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης, 17 εκδιδόμενα άτομα και ειδικότερα 15 γυναίκες, εκ των οποίων τέσσερις Ελληνίδες και 11 αλλοδαπές καθώς και δύο αλλοδαποί άνδρες.

Σε βάρος των ανωτέρω βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία για εκδιδόμενα επ΄αμοιβή πρόσωπα.

Οι ειδικές αυτές δράσεις πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της γενικότερης εγκληματικότητας και ειδικότερα την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορά στα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα, προς εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών.

Οι εν λόγω στοχευμένοι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και εφαρμόζεται κάθε νόμιμη διαδικασία σε βάρος των παραβατών.