ο Βαξεβάνης: Στο δικαστήριο με τη Μερκούρη

3
1
Κώστας Βαξεβάνης Στο δικαστήριο με τη Μερκούρη

Ενώ εξακολουθεί να εκκρεμεί, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, η δικαστική έρευνα για πιθανές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων ως προς το χειρισμό της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, ο Κώστας Βαξεβάνης κάθισε για δεύτερη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή δημοσιοποίησε τα ονόματα των περίπου 2000 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.

«Έκρυβαν τη λίστα επιμελώς. Οι ίδιοι οι άνθρωποι της κυβέρνησης. Είναι πλέον ανέκδοτο αν επιμένω σε μια δίωξη» δήλωσε ο Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος σε πρώτο βαθμό κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων επειδή η κρίθηκε ότι η δημοσιοποίηση της επίμαχης λίστας εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον. Ωστόσο άσκησε έφεση κατά της απόφασης ο εισαγγελέας.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε πως «ενώ ξέρουν τον Δεκέμβριο ότι είναι η λίστα, δυο τρεις μήνες πριν ασκούν δίωξη.. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν».

Μαζί με τον Κώστα Βαξεβάνη στα δικαστήρια ήταν και η φίλη του Δωροθέα Μερκούρη. Η δίκη αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Οκτώβριο, αν και το δικαστήριο επέμενε αρχικά να ξεκινήσει η διαδικασία παρά την απουσία των συνηγόρων του δημοσιογράφου. 

newest oldest most voted
Notify of
Σταμάτης
Guest
Σταμάτης

Κρίμα που του χαρίστηκε του φαντασιόπληκτου δημοσιογραφίσκου τέτοια γυναικάρα.

2-
Guest
2-

η άλλη που πήρε τον δανεζη πιο εξυπνη αποδείχτηκε

χχχψ
Guest
χχχψ

Και την ξεκωλου γιατι την πηρες μαζι ρε ηλιθιε? Για να επιβεβαιωσεις το ποσο μαλακας εισαι?