Ελένη Μενεγάκη: Στην πρώτη της συνέντευξη μετά από δυόμισι χρόνια

0
3
Ελένη Μενεγάκη Στην πρώτη της συνέντευξη μετά από δυόμισι χρόνια

Απαλλαγμένη πλέον από τα άγχη της πρωτιάς και της αψεγάδιαστης εικόνας, νιώθει τώρα- περισσότερο από ποτέ- ότι η ομορφιά είναι κυρίως εσωτερική υπόθεση. Η Ελένη Μενεγάκη μετά από απουσία δύο και πλέον χρόνων από συνεντεύξεις, “επιστρέφει”, μιλώντας στο περιοδικό People του “Πρώτου Θέματος” και τον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη.

“Από μικρό παιδί είχα συνηθίσει να ακούω θετικά πράγματα για την εμφάνισή μου. Και ποτέ δεν είχα ανασφάλεια με τις ατέλειές μου, τις οποίες, μάλιστα, ούτε μια στιγμή δεν προσπάθησα να κρύψω. Το αντίθετο. Αυτοκανιβαλίζομαι και διακωμωδώ τις ατέλειές μου. Πολλές φορές έχω επαναλάβει πως δεν ακούω καλά, ενώ τώρα τελευταία γελάω και με το γεγονός ότι πρέπει ελαφρώς να απομακρύνω ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα για να διαβάσω καθαρά, καθώς με “επισκέφτηκε” η πρεσβυωπία. Δηλαδή όλα αυτά θα χαλάσουν την εικόνα μου; Ακόμη κι όταν ήμουν έγκυος και είχα βρεθεί στη Μύκονο, δεν κρύφτηκα σε spa και πολυτελή ξενοδοχεία. Έκανα βόλτα με την κοιλιά μου φουσκωμένη ανάμεσα στον κόσμο. Εξάλλου, ανέκαθεν πίστευα πως την ομορφιά την εκπέμπουμε από μέσα μας. Δεν ζήτησα ποτέ από τα περιοδικά να βελτιώσουν την εικόνα μου. Αντίθετα, στις εγκυμοσύνες μου, είδα να μου μεγαλώνουν την κοιλιά, για να εξυπηρετεί τους τίτλους τους. Και ποτέ, φυσικά, δεν διαμαρτυρήθηκα” εξομολογείται η γνωστή παρουσιάστρια.

Η ίδια ένιωσε συχνά “εγκλωβισμένη” από την επέλαση των φλας, καθώς τα “κλικ” αισθάνθηκε να της απορροφούν το “οξυγόνο”. “Αυτό το πράγμα με τους φωτογράφους δεν φαίνεται να τελειώνει. Δεν υπάρχει κανένας έλεος απέναντί μου. Ναι, να καταλάβω το κυνήγι στην αρχή της σχέσης μου, αλλά μετά από τόσα χρόνια, γιατί να συνεχίζεται ακόμη; Είναι πολλά πράγματα που ο κόσμος δεν γνωρίζει και ποτέ δεν θα τα μάθει διεξοδικά. Τουλάχιστον όχι από μένα. Σε μια εποχή που όλοι μιλούν για τους άλλους, επιλέγω να σιωπώ. Θα αρκεστώ να πω ότι έχω στο παρελθόν εκβιαστεί από φωτογράφους πως ή θα φωτογραφηθούμε ή θα περάσουμε από αυτόφωρο παραμονές Γιορτών, επειδή υποτίθεται ότι τους εξύβρισα. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ” λέει η Ελένη και συνεχίζει “Έχω καταφέρει να απαγορεύσω τη δημοσίευση φωτογραφιών των παιδιών μου, αλλά αυτό πια, ειδικά για το γιο μου που πλησιάζει τα 11, δεν σημαίνει τίποτε. Γιατί το παιδί αντιλαμβάνεται τη φυσική παρουσία των φωτογράφων δίπλα του την ώρα που κολυμπάει. Οι φωτογράφοι, ξέρετε, έχουν πάρει τη θέση μου ακόμη και στην παραλία. Κάθονται δίπλα μου, αστειεύονται, γελάνε. “Μα γιατί με διώχνετε από το μέρος μου;” θα ήθελα να τους ρωτήσω”.