Θρηνεί και 4ο νεκρό η Τουρκία: Ειδικές δυνάμεις στέλνει στην πλατεία Ταξίμ ο Ερντογάν

0
8
 Θρηνεί και 4ο νεκρό η Τουρκία Ειδικές δυνάμεις στέλνει στην πλατεία Ταξίμ ο Ερντογάν

Πολεμικό κλίμα μυρίζει στην Κωνσταντινούπολη και ειδικότερα στην πλατεία Ταξίμ όπου ο Ερντογάν μετέφερε 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας από επαρχιακές πόλεις της Τουρκίας λίγο πριν ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις υπέρ του ΑΚΡ, του κυβερνώντος κόμματος.
03739808-9439.jpg

Το κλίμα παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο στην Πόλη, ενώ ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να μην συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, ο Ερντογάν μεταφέρει άλλους 350 άνδρες της αστυνομίας από το αεροδρόμιο στην πλατεία Ταξίμ, με βλέμμα σίγουρα στραμμένο και στην αυριανή γενική απεργία και διαδήλωση της συνομοσπονδίας ενώσεων δημοσίων υπαλλήλων.

_68199192_018330827-2.jpg
Την ίδια ώρα, η Τουρκία θρηνεί και τον τέταρτο νεκρό από τις ταραχές. Πρόκειται για τον Ετχέμ Σαρίσιουλουκ ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά τον τραυματισμό του στην πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας, θέατρο συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών για το πάρκο Γκεζί και της αστυνομίας.

Όπως γράφουν τα τουρκικά μέσα, οι γιατροί ανακοίνωσαν στην οικογένεια του ότι ο Ετχέμ είναι κλινικά νεκρός. Είχε τραυματιστεί στον κεφάλι, η κατάστασή του δεν του επέτρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση.

Και ενώ οι συγκρούσεις μαίνονται, έσκασε μύτη… γυμνός διαδηλωτής!

Πάντως, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και συνεχίζονται και σήμερα, το γύρο του κόσμου κάνει μια φωτογραφία που δείχνει όχι τις σκληρές οδομαχίες διαδηλωτών-αστυνομίας αλλά ενός… γυμνού διαδηλωτή!

αρχείο λήψης.jpg
Ο διαδηλωτής βρίσκεται στην πλατεία Ιστκλάλ κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων. Δεν γνωρίζουμε αν ήθελε να δείξει ότι η αλήθεια για το θέμα της πλατείας Ταξίμ είναι… γυμνή, ωστόσο πέτυχε να συγκεντρώσει τα βλέμματα των ΜΜΕ όλης της υφηλίου!