Αντζελίνα Τζολί: Επέστρεψε στο ανθρωπιστικό της έργο μετά τη μαστεκτομή

0
0
Αντζελίνα Τζολί Επέστρεψε στο ανθρωπιστικό της έργο μετά τη μαστεκτομή

Περίπου τρεις μήνες μετά την προληπτική διπλή μαστεκτομή στην οποία υπεβλήθη και σχεδόν ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειάς της, η Αντζελίνα Τζολί επέστρεψε στην ανθρωπιστική της δράση.

Η Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ταξίδεψε την Τρίτη 18 Ιουνίου στην Ιορδανία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, που κάθε χρόνο τιμάται στις 20 Ιουνίου. 

“Σκοπός της επίσκεψής μου είναι να δείξω τη στήριξή μου στους πρόσφυγες από τη Συρία, να απευθύνω έκκληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και να κατανοήσω καλύτερα τις ανάγκες στην Ιορδανία και στις άλλες χώρες της περιοχής, που πλήττονται άμεσα από αυτή την καταστροφική σύγκρουση” δήλωσε η Χολιγουντιανή σταρ, η οποία μαζί με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες συνάντησαν κυβερνητικούς αξιωματούχους και συνομίλησαν με ανθρώπους που ζουν στον καταυλισμό προσφύγων Za’atri. 

 “Δεν μπορούμε να νιώσουμε τον πόνο σας” ανέφερε κάποια στιγμή, η 37χρονη μιλώντας με οικογένειες που είχαν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα. 

“Η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση του 21ου αιώνα, βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή. Μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, ο μισός πληθυσμός της Συρίας αναμένεται να έχει εκτοπιστεί και να έχει μεγάλη ανάγκη για βοήθεια” τόνισε η ηθοποιός και πρόσθεσε:

“Η διεθνής ανταπόκριση στην κρίση υπολείπεται της τεράστιας κλίμακας αυτής της ανθρώπινης τραγωδίας. Απαιτείται πολύ περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια και πάνω απ’ όλα, πρέπει να βρεθεί μια πολιτική διευθέτηση αυτής της σύγκρουσης”.