Financial Times: Οι Ελληνες ξέχασαν πως έχουν μεταναστεύσει σε όλο τον κόσμο και τώρα ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

23
1
Financial Times Οι Ελληνες ξέχασαν πως έχουν μεταναστεύσει σε όλο τον κόσμο και τώρα ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

Για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα και την άνοδο της Χρυσής Αυγής αναφέρονται σε δημοσίευμα τους οι Financial Times, οι οποίοι αναφέρουν πως στην Ελλάδα «χωρίς τη μετανάστευση, από το 2020 ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν στην αγορά εργασίας θα είναι κατά 30% χαμηλότερος από εκείνους που φεύγουν από αυτή».

Σε άρθρο του στους Financial Times για την εχθρότητα εναντίον των μεταναστών, ο Μάικλ Σκάπινγκερ αναφέρεται στα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης τα οποία έχουν αυξήσει σημαντικά την επιρροή τους, όπως το Βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας, το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία και η ελληνική Χρυσή Αυγή, με το δημοσίευμα να επισημαίνει σχετικά με την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος, πως «οι Ελληνες ξέχασαν πως έχουν μεταναστεύσει σε όλο τον κόσμο».

Στο δημοσίευμα, αναφέρονται στοιχεία και στατιστικές του ΟΟΣΑ για τα μεταναστευτικά ρεύματα σε όλο τον κόσμο, ενώ επισημαίνεται πως οι μετανάστες σε μεγάλο βαθμό δεν «παίρνουν» τις δουλειές των γηγενών κατοίκων, αλλά τις δημιουργούν, είτε είναι οικοδόμοι είτε επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται και στην Ελλάδα, για την οποία τονίζει πως «οι πολίτες της έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο», ενώ παραθέτει και στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία χωρίς τη μετανάστευση στην Ελλάδα, από το 2020 ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν στην αγορά εργασίας θα είναι κατά 30% χαμηλότερος από εκείνους που φεύγουν από αυτή».

Πολλές πλούσιες χώρες θα έχουν έλλειψη σε εργαζόμενους και από κόσμο που θα στηρίζει τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα.

Το άρθρο κλείνει με την επισήμανση πως «χωρίς μετανάστες, δεν θα υπάρχει αρκετός κόσμος να μας φροντίζει όταν θα είμαστε πολύ ηλικιωμένοι για να φροντίζουμε τους εαυτούς μας – και αυτό αρμόζει σε όλους μας, πλούσιους και φτωχούς».

Ολόκληρο το άρθρο των Financial Times:

Ας γίνει επιτέλους μία λογική συζήτηση για το μεταναστευτικό. Η εχθρότητα και η άνοδος δυνάμεων όπως η Χρυσή Αυγή σε αντιδιαστολή με τα πλεονεκτήματα για ανάπτυξη και συνταξιοδοτικά. Οι Έλληνες που ξέχασαν πως έχουν μεταναστεύσει σε όλο τον κόσμο.

Είναι εφικτό να διεξάγουμε μία λογική συζήτηση για τη μετανάστευση; Γεγονός είναι ότι χρειάζεται να γίνει. Η εχθρότητα στους μετανάστες σαρώνει τις πλουσιότερες χώρες, τροφοδοτώντας στήριξη για πολιτικές δυνάμεις από το βρετανικό κόμμα Ανεξαρτησίας μέχρι το πολύ χειρότερο Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία και την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.

Ο ΟΟΣΑ προσπάθησε την προηγούμενη εβδομάδα να βάλει μερικά στοιχεία στη συζήτηση με τη δημοσίευση έκθεσης 419 σελίδων για τα πλεονεκτήματα που μπορούν να φέρουν οι μετανάστες στα μέλη του Οργανισμού συγκριτικά με το τι κοστίζουν. Το πρόβλημα με τα στοιχεία όμως, σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, είναι πως ο περισσότερος κόσμος δεν ενδιαφέρεται να τα μάθει.

Όπως είπε και ο George Orwell το 1945 στην έκθεσή του «Αντισημητισμός στην Βρετανία» η οποία εξέτασε τον ανταγωνισμό προς αυτό που τότε ήταν η πιο ορατή εθνική μειονότητα: «Το να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις (τις προκαταλήψεις) με στοιχεία και στατιστικές είναι ανώφελο και μπορεί ορισμένες φορές να είναι χειρότερο από ανώφελο… Εάν αντιπαθείς κάποιον, τον αντιπαθείς και εκεί τελειώνει το θέμα».

Τα στοιχεία και οι στατιστικές του ΟΟΣΑ για τις σημερινές, πολύ πιο ετερόκλητες, ομάδες μεταναστών είναι ακόμη λιγότερο πιθανό να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος γιατί δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κανείς όπως θα ήθελε.

Περίπου το 50% των Ευρωπαίων και των Καναδών πιστεύουν ότι οι μετανάστες αποτελούν βάρος στα δημόσια ταμεία. Ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν την ίδια άποψη είναι ακόμη μεγαλύτερος. Και ο ΟΟΣΑ δηλώνει ότι κανείς δεν είναι σίγουρος εάν οι εχθροί των μεταναστών έχουν δίκιο ή όχι.

Το πρόβλημα είναι πως οι πολλές μελέτες επί του θέματος χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθοδολογίες. Ορισμένες εξετάζουν τη συνεισφορά και το κόστος εκείνων που γεννήθηκαν εκτός της χώρας, ανεξαρτήτως του εάν έχουν αποκτήσει την υπηκοότητα ή όχι. Μερικές εξετάζουν μόνο τους μετανάστες που ακόμη δεν έχουν πάρει την υπηκοότητα. Ορισμένες μελέτες περιλαμβάνουν και τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στη χώρα, άλλες όχι.

«Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να μετρήσει κανείς το δημοσιονομικό αντίκτυπο της μετανάστευσης, ενώ όλες οι μέθοδοι και οι προσεγγίσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αμφισβητούμενες εκτιμήσεις και επιλογές μοντέλων που επηρεάζουν σημαντικά τα αποτελέσματα» αναφέρει ο ΟΟΣΑ. Το μόνο που μπορεί να πει ο Οργανισμός για τον καθαρό αντίκτυπο των μεταναστών στα δημόσια ταμεία είναι πως, σε κάθε περίπτωση, είναι μικρός.

Κατά συνέπεια, καθώς η συζήτηση για τη μετανάστευση βασίζεται σε προκαταλήψεις, ας παραθέσω τη δική μου. Γενικά είμαι υπέρ της μετανάστευσης. Ίσως επειδή είμαι μετανάστης και γόνος προσφύγων, αν και αμφιβάλω ότι αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Πολλοί μετανάστες θέλουν να κλείσουν πίσω τους την πόρτα.

Η δική μου στάση ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι προέρχομαι από μία επαγγελματική τάξη που έχει να κερδίσει τα περισσότερα από τη μετανάστευση, λόγω του ταλαντούχου εργατικού δυναμικού που φέρνει. Καθώς οι πολιτικοί φοβούνται πολύ να ξεκινήσουν αυτή τη δημόσια συζήτηση, είναι δικό μας καθήκον να διατυπώσουμε τα επιχειρήματα. Προτείνω να επικεντρωθούμε σε ορισμένα σημεία: Δεν είναι αλήθεια ότι μόνο οι φτωχοί απειλούνται από τους μετανάστες. Ούτε είναι αλήθεια ότι οι επαγγελματίες απολαμβάνουν εργασιακή ασφάλεια ενώ παράλληλα, απασχολούν Πολωνούς οικοδόμους και νταντάδες από τη Βουλγαρία στερώντας δουλειές από την εγχώρια εργατική τάξη.

Οι μετανάστες είναι κάθε λογής άνθρωποι. Από επιχειρηματίες στο διαδίκτυο μέχρι investment banker και οικοδόμοι. Δεν παίρνουν απλώς τις δουλειές. Τις δημιουργούν. Οι μετανάστες– κατά τον ΟΟΣΑ – «οριακά υπερ-εκπροσωπούνται στον επιχειρηματικό κλάδο» αν και οι επιχειρήσεις τους συνήθως είναι μικρές και κατά περίπτωση λιγότερο παραγωγικές. Η μετανάστευση έχει δύο πρόσωπα. Όταν οι Βρετανοί πολιτικοί πρότειναν την έξοδο από την ΕΕ ώστε να μην μπαίνουν ανατολικο-Ευρωπαίοι στη Βρετανία, έτσι πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό συνεπάγεται πως και οι Βρετανοί δεν θα μπορούν πλέον να εργάζονται στη Γαλλία ή να συνταξιοδοτούνται στην Ισπανία.

Το ίδιο επιχείρημα πρέπει να αναπτυχθεί και στην Ελλάδα, της οποίας οι πολίτες έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, χωρίς τη μετανάστευση, από το 2020 ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν στην αγορά εργασίας θα είναι κατά 30% χαμηλότερος από εκείνους που φεύγουν από αυτή. Πολλές πλούσιες χώρες θα έχουν έλλειψη σε εργαζόμενους και από κόσμο που θα στηρίζει τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα.

Αυτό θα έπρεπε να ανησυχεί εργοδότες και κυβερνήσεις και είναι κάτι που πρέπει να επισημάνουμε. Χωρίς μετανάστες, δεν θα υπάρχει αρκετός κόσμος να μας φροντίζει όταν θα είμαστε πολύ ηλικιωμένοι για να φροντίζουμε τους εαυτούς μας – και αυτό αρμόζει σε όλους μας, πλούσιους και φτωχούς.

Όπως είπε και ο Orwell, η λογική δεν έχει μεγάλη σημασία σε αυτή τη συζήτηση. Αυτό το τελευταίο επιχείρημα όμως, μπορεί να έχει.

newest oldest most voted
Notify of
g.sp
Guest
g.sp

Για αλλη μια φορα ΜΠΡΑΒΟ φιλε-η Τ.

τ
Guest
τ

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.Αποφεύγω να γράφω σε τέτοια θέματα,γιατί πολλοί είναι φανατισμένοι με την μία ή την άλλη άποψη και δεν ακούν,ούτε βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει.Προσπαθώ να βλέπω ανοιχτά τις απόψεις όλων,χωρίς να ακολουθώ τυφλά τις απόψεις κάποιου,είτε δεξιού,είτε αριστερού.Και οι δύο λένε κάποιες αλήθειες και κάποια ανυπόστατα πράγματα.Είναι στο χέρι μας να φιλτράρουμε,να διαβάσουμε και να βγάλουμε δικά μας συμπεράσματα,αντί να δεχόμαστε σαν πρόβατα όλα όσα λέει η μία ή η άλλη πλευρά.Να είστε καλά.

g.sp
Guest
g.sp

T,να αγιασει το στομα σου.Τοσο σφαιρικα δεν σχολιασε κανεις μεχρι τωρα.Λες αληθειες που καλυπτουν ενα τεραστιο φασμα συζητησεων απο καθε οπτικη γωνια,που ακουστηκε,οσο τουλαχιστον εγω παρακαλουθω.Αποφευγεις τις ακροτητες,οι οποιες και ειναι η αιχμη της αντιπαραθεσης και του αγονου διαλογου.Μη βαρεθεις να ξαναγραψεις.Μην απογοητευεσαι.Υπαρχουν πολλα προθημα αυτια να σε ακουσουν.

βλαχος
Guest
βλαχος

να αφησουν την βλαχοπολιτικη και να πουν την πραγματικοτητα ,που να παει ο ελληνας του τοτε στο παραπετασμα , πυροβολισμος , στην αμερικη δες την ταινια οι νυφες ,μονο απο τα καραβια οσοι δεν ηθελαν να υπηρετησουν επι χουντας η, αν σε καλουσε καποιος συγγενης οσο για γερμανια δεν το συζητω τρομερα , γενικες εξετασεις

τ
Guest
τ

Είπα να μην παρέμβω στην κουβέντα,αλλά έχω να πω 2-3 πράγματα.Πρώτον αν και η πλειοψηφία των Ελλήνων όντως πήγε νόμιμα στο εξωτερικό,στο πρώτο κύμα μετανάστευσης υπήρχε παράνομη μετανάστευση Ελλήνων στις ΗΠΑ(μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες και σε πανεπιστημιακά συγγράματα).Στο δεύτερο κύμα όντως οι Έλληνες πήγαν νόμιμα μετανάστες. Δεύτερον η λαθρομετανάστευση είναι σήμερα πρόβλημα,το οποίο όμως είναι φταίξιμο των κυβερνήσεων που την άφησαν να διογκωθεί. Τρίτον,το ότι τιμώ την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι θα υποστήριζα ποτέ φασίστες,δεν τους θεωρώ καν πατριώτες,αλλά μόνο εθνικιστές και τραμπούκους. Τέταρτον,οι Έλληνες δεν θεωρώ ότι είναι φασίστες στην πλειοψηφία τους,αλλά φιλόξενοι όπως και οι πρόγονοι μας… Read more »

Ε.Τ.Σ.Ι.
Guest
Ε.Τ.Σ.Ι.

Λοιπόν υπήρχαν δεν υπήρχαν Έλληνες λαθρομετανάστες δεν με ενδιαφέρει. Άλλωστε δεν θυμάμαι να δημιουργήθηκε ποτέ πρόβλημα σε κάποια χώρα από την λαθρομετανάστευση Ελλήνων. Το πως αντιμετωπίζονται οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία το ξερω καλύτερα από όλους σας γιατί επεναλαμβάνω πως γεννήθηκα εκεί και έχω πολλούς συγγενείς εκεί. ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…. Οι μόνοι που θεωρούνται Αλβανοί εκεί (για κάποιον που είπε πως οι Έλληνες θεωρούνται Αλβανοί στη Γερμανία χεχε) είναι οι ίδιοι οι Αλβανοί. Έχουν παγκόσμια φήμη και σας το λέω μετα λόγου γνώσεως…Αυτό λοιπόν που με ενδιαφέρει είναι το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ…Όλα… Read more »

Ειπώθηκαν πολλά σωστά κι όποιος καταλαβαίνει, κατάλαβε
Guest
Ειπώθηκαν πολλά σωστά κι όποιος καταλαβαίνει, κατάλαβε

17:41, Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ρατσισμός και φασισμός από τη λογοκρισία του βλέμματος, της έκφρασης του προσώπου, ακόμα και του λόγου. Έτσι καταργείται η ελευθερία εντελώς. Κι αυτό επιδιώκουν οι λεγόμενοι αντιρατσιστές και δεν το έχεις καταλάβει.
΄Οσο για τους προοδευτικούς και πράγματι πολιτισμένους Σουηδούς, πληρώνουν κάπως ακριβά την ανθρωπιά τους αυτή τη στιγμή με τους συνεχείς βιασμούς των κοριτσιών και εμπρησμούς των πόλεών τους. Πώς και δεν το έμαθες;
Κάθε φτωχός ή μη άνθρωπος του πλανήτη, σαφώς είναι άξιος σεβασμού και προστασίας. Αλλά η παγκοσμιοποίηση που υποστηρίζεις δεν ενδιαφέρεται καθόλου γι΄αυτό.

@ν
Guest

θέλω να μου πεις πως στηρίζουν την καθαρή ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικνομία οι νιγηριανοί και οι πακιστανοαφγανοί που κατακλέβουν χαλκό και σίδηρο από όπου βρουν ….πες μου σε παρακαλώ…

για 17.45
Guest
για 17.45

Εννοείται ότι υπήρχαν λαθρομετανάστες έλληνες. Όποιος δεν το παραδέχεται είναι ανιστόρητος. Το αν ήταν λιγότεροι ή περισσότεροι αυτό δεν έχει να κανει με τον καλό μας χαρακτήρα αλλά με το ότι οι άλλες χώρες είχαν πιο αυστηρό έλεγχο. ΑΚόμη υπάρχουν έλληνες που πάνε χωρίς πράσινη κάρτα στην Αμερική και δουλεύουν ανασφάλιστοι. Δεν θέλεις να ξέρεις πως τους αποκαλούν οι αμερικάνοι

ν
Guest
ν

λίνα όταν αποκαλείς κάποιον μπούφο και χρησιμοποιείς λέξεις όπως μαλα…τότε δεν μπορεί κάποιος να συζητήσει μαζί σου σοβαρά. Και επειδή είσαι και μεγάλος άνθρωπος, καλό είναι να διαβάσεις λίγα οικονομικά για να μάθεις πως στηρίζεται μια οικονομία στη φθηνή και μαύρη εργασία των μεταναστών.

@17.41:50
Guest
@17.41:50

Δεν ξέρεις τι λες…..Στην Ινδία των καστών σιχαίνονται το ρατσισμό;;; Άσχετη/τε@@@@@@ Λαθρομετανάστες Έλληνες κατά ορδές, να πηδάνε σύνορα και να μπαίνουν σε γειτονικά κράτη με τσαμπουκά ουδέποτε υπήρχε….Ψεύτη/ρα….Έλληνες χωρίς τα τυπικά χαρτιά πήγαιναν Αμερική και Αυστραλία την εποχή που ΟΛΟΙ σχεδόν αυτό κάνανε…Η μ.α.λ.α.κ.ί.α. πάει σύννεφο…άντε πια@@@@@@

ξαναλέω, ας μη βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας
Guest
ξαναλέω, ας μη βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας

17:19, πράγματι, υπήρχαν και Έλληνες που μπήκαν λαθραία στην Αμερική τη χώρα των μεταναστών όπου υπήρχε χώρος για όποιον αναζητούσε μια ευκαιρία δουλειάς (πλύσιμο πιάτων στα εστιατόρια κτλ). ΄Ηταν όμως μετρημένοι στα δάχτυλα και όχι οι ορδές των λαθρομεταναστών που σκόπιμα κάποιοι κατευθύνουν στην Ελλάδα για την αλλοίωση του πληθυσμού της. Φίλε μου, το ότι σε μερικά χρόνια, όπως λένε οι στατιστικές, οι πραγματικοί ΄Ελληνες δεν θα ξεπερνούν τα δυόμισι εκατομμύρια στον τόπο μας,
σε κάνει να χαίρεσαι, όπως η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ;

οι
Guest
οι

16.54 πραγματικά δεν ξέρεις πως είναι να σε κοιτάζει κάποιος εχθρικά και υποτιμητικά; Τότε ή είσαι 10 ετών ή εντελώς περιορισμένης νοημοσύνης. Εννοείται ότι υπάρχει ρατσισμός και ειδικά προς λαούς με πιο σκούρο χρώμα. Αν ήταν ας πούμε σουηδοί οι καθηγητές, κάτι μικροαστοί, καλή ώρα, θα κατουριόντουσαν να τους φερθούν με ευγένεια. Όσα λες είναι ή άσχετα ή ασύνδετα ή διαστρευλώνουν την πραγματικότητα. Ακριβώς επειδή λαοι όπως οι Ινδοί ξέρουν τι είναι να σε κρίνουν από το χρώμα σου και μόνο, σιχαίνονται τον ρατσισμό. Και εννοείται ότι υπήρχαν λαθρομετανάστες έλληνες. Ειδικά τώρα που μεταναστεύουμε πάλι κατά χιλιάδες καλό είναι να… Read more »

@λινα
Guest
@λινα

Θα ήθελα ο μπούφος που λες, να μας αναπτύξει με στοιχεία πως δημιουργούν θέσεις εργασίας οι πακιστανοί και οι νιγηριανοί λαθρομετανάστες που μαζεύουν σίδερα και χαλκό από παντού, καταστρέφουν τους κάδους ανακύκλωσης και κλέβουν χάλκινες σωλήνες καταστρέφοντας τα δίκτυα φυσικού αερίου στις πολυκατοικίες…
Αν δεν μας δώσει σαφείς απαντήσεις θα του στείλουμε σαν εκπρόσωπο των μεταναστών στην Ελλάδα τον Κόλλα να του εξηγήσει το όνειρο…άντε με τις μ.α.λ.α.κ.ι.ες τους όλοι….
υ.γ. γεννήθηκα από μετανάστες στο Αμβούργο…

krotalias
Guest
krotalias

ΕΜΕΙΣ δεν μεταναστέψαμε λαθραία, ούτε κάναμε εγκλήματα στις χώρες που πήγαμε@@@ Περνούσαμε από υγειονομικές επιτροπές, είχαμε χαρτιά, και δουλεύαμε@@@

!!!!
Guest
!!!!

προς $ Εσυ κανεις μπαμ οτι εισαι αλλοδαπος και μαλιστα αλβανος/η αφου τολμας να παρομοιαζεις Ελληνες και αλβανους

λινα
Guest
λινα

Ο μπουφος που εγραψε το αρθρο “ξεχασε” οτι στην Ελλαδα εχουμε λαθρομεταναστευση και οχι μεταναστευση με χαρτια και επισημη απο καθε αποψη. ξεχασε οτι οι Ελληνες πηγαιναν με επισημα χαρτια με βιζες κτλ Ακομα και τωρα που πανε σε ολο το κοσμο λογω κρισης ΕΠΙΣΗΜΑ πανε Ας κανει καποιος το κοπο να του πει για τις ορδες των κακοποιων αλβανων πακιστανων αφγανων που σφαζουν για ψυλου πηδημα Ας του στειλουν τα στατιστικα στοιχεια των εγληματων, ληστειων κτλ των τελευταιων χρονων και ποιες εθνικοτητες τα διεπραξαν.. Δεν ξυπνησαμε ενα πρωι και ειπαμε θα γινουμε ρατσιστες φασιστες και θα ψηφισουμε ΧΑ Καποιος… Read more »

Μιχάλης
Guest
Μιχάλης

Οι Έλληνες πήγαν, έμειναν και γύρισαν σαν ΚΥΡΙΟΙ. Άφησαν οπουδήποτε τις καλύτερες εντυπώσεις, ειδικά σε Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία. Έχω στο σόι μου πολλούς μετανάστες και έχω ακούσει πολλές ιστορίες. Στον Έλληνα υπήρχε (παλιά) τσαγανό και φιλότιμο. Πού είναι αυτές οι έννοιες σήμερα στον μέσο λαθρομετανάστη εδώ; Γιατί αυξήθηκε υπέρογκα ο αριθμός των βιαίων εγκλημάτων στην Ελλάδα και από ποιους;; Γιατί δεν λένε τσιμουδιά οι κουκουέδες για τα εγκλήματα που διαπράττονται εδώ από τους αλλοδαπούς;;

΄Ετοιμοι να βγάλουμε τα μάτια μας για να μας πουν προοδευτικούς;
Guest
΄Ετοιμοι να βγάλουμε τα μάτια μας για να μας πουν προοδευτικούς;

Ο τίτλος είναι απολύτως άστοχος. Οι συνθήκες μετανάστευσης των Ελλήνων ήταν πάντα εντελώς διαφορετικές. Μετανάστευσαν στη Γερμανία μετά τον πόλεμο μετά από αίτηση της ίδιας για εργατικά χέρια και μέσα από διακρατικές συμφωνίες και αυστηρούς ελέγχους. Παλιότερα πήγαιναν στην Αμερική και μετά στον Καναδά και στην Αυστραλία, που ούτως ή άλλως ήταν κράτη δημιουργημένα από μετανάστες, αφού προηγουμένως αυτοί (Άγγλοι, Γάλλοι και λοιποί δήθεν πολιτισμένοι αποικιοκράτες) είχαν αποδεκατίσει τους γηγενείς πληθυσμούς και τους είχαν βάλει στο περιθώριο (Ινδιάνους , Αβορίγινες κτλ). Και εκεί περνούσαν από αυστηρότατους ελέγχους αν και τα κράτη αυτά ζητούσαν μετανάστες και εργατικά χέρια. Η δημοκρατικότατη Ιταλίδα… Read more »

Ρω-ρω
Guest
Ρω-ρω

Τα ψευτομοντέρνα κομούνια στην αρχή κατήργησαν το πρόθεμα «λαθρο-» από τη λέξη «λαθρομετανάστες» νομίζοντας πως έτσι η κοινωνία θα τους αποδεχθεί ευκολότερα. Πώς γίνεται να αγκαλιάζουμε όμως τους ξενόφερτους εγκληματίες, που μας σφάζουν και μας βιάζουν; Το έχουν χάσει εντελώς εκεί στο Σύριζα και στο ΚΚΕ.

Α
Guest
Α

δεν εχει αδικο το αρθρο.

Μ
Guest
Μ

ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

λ
Guest
λ

Προχτές ηρθαν δύο Ινδοί, μεγάλα κεφάλια στον τομέα τους, να μας μιλήσουν στη σχολή και μας ρώτησαν γιατί τους κοιτούσε εχθρικά ο κόσμος στο δρόμο. Έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ο έλληνας πια από το φόβο και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν ΜΜΕ και ΧΑ.