Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες

0
1
Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών προτείνοντάς τους συμμετοχή σε «επενδυτικό πρόγραμμα», προχώρησε η αστυνομία και συνέλαβε τέσσερα μέλη της.

Σύμφωνα με τις αρχές, η οργάνωση κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσει ποσό, που υπερβαίνει τα 340.000 ευρώ, από επτά υποψήφιους επενδυτές.

Ένας εκ των συλληφθέντων, 72 ετών, συστηνόταν, ως δικηγόρος και πρότεινε σε υποψήφιους να συμμετάσχουν σε «επενδυτικό πρόγραμμα», όπου ο ενδιαφερόμενος για τα υποτιθέμενα μελλοντικά κέρδη, προσέφερε είτε χρηματικό ποσό ως αρχικό κεφάλαιο είτε προσημείωση ακινήτου ιδιοκτησίας του. Άλλοι δύο εμφανίζονταν ως συνεργάτες του 72χρονου και ελάμβαναν αμοιβή για την προώθηση του «επενδυτικού προγράμματος», αναζητώντας νέους επενδυτές, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς, παριστάνοντας επίσης τον δικηγόρο, προέβαινε δήθεν στις απαραίτητες ενέργειες για τις προαναφερόμενες προσημειώσεις ακινήτων.

Εκτός από τα 342.000 ευρώ που κατάφερε να αποσπάσει η εγκληματική οργάνωση, εκκρεμεί η προσημείωση τεσσάρων ακινήτων, ιδιοκτησίας τριών ακόμη παθόντων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 898.000 ευρώ, η οποία έγινε νομότυπα στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και μέχρι και σήμερα δεν έχει εξαλειφθεί. Ο 72χρονος έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για απάτες και πλαστογραφία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.