Ρήμαξαν το δίκτυο του Ο.Σ.Ε. στη Λάρισα

0
0
Ρήμαξαν το δίκτυο του ΟΣΕ στη Λάρισα

Ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν μεγάλος, καθώς δεν λειτουργούσε η ηλεκτροδότηση που χρησιμοποιείται για τη διακοπή τάσης ρεύματος της σιδηροδρομικής γραμμής

 Λαχτάρησαν οι υπεύθυνοι του Ο.Σ.Ε. όταν διαπίστωσαν ότι η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στη σιδηροδρομική γραμμή στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας βρισκόταν κυριολεκτικά στον… αέρα, αφού είχε διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

             Ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν μεγάλος, καθώς δεν λειτουργούσε η ηλεκτροδότηση που χρησιμοποιείται για τη διακοπή τάσης ρεύματος της σιδηροδρομικής γραμμής σε περίπτωση κάποιου έκτακτου συμβάντος ώστε να ακινητοποιούνται εγκαίρως οι συρμοί. Αμέσως τα συνεργεία του Οργανισμού άρχισαν έρευνες κατά μήκος του δικτύου και δεν άργησαν να ανακαλύψουν την αιτία.

            Άγνωστοι «κυνηγοί» χαλκού είχαν «ξηλώσει» τα τηλεπικοινωνιακά καλώδια σε μήκος ενός χιλιομέτρου, αδιαφορώντας αν για να κερδίσουν λίγα χρήματα θα έπαιρναν στο λαιμό τους ανθρώπινες ζωές! Ευτυχώς, δεν προκλήθηκε κάποιο ατύχημα ώσπου να εντοπιστεί η βλάβη, η οποία επιδιορθώθηκε άμεσα και η κίνηση των τραίνων έγινε χωρίς διακοπή. Για την κλοπή ενημερώθηκε η Ασφάλεια Λάρισας που αναζητά τους δράστες.