Άφαντοι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

2
0
Άφαντοι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Ο χρόνος τελειώνει για τους διώκτες των τεσσάρων Aλβανών κακοποιών όσο αυτοί πλησιάζουν βήμα-βήμα και ρεματιά-ρεματιά ως τα αλβανικά σύνορα.

Η μόνη ελπίδα πλέον των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. και των άλλων αστυνομικών που συμμετέχουν στο ανθρωποκυνηγητό στη Θεσπρωτία είναι η απόφαση του Κόλα να αιφνιδιάσει και να κάνει μπρός πίσω επιστρέφοντας στις ελληνικές περιοχές που δεν ελέγχονται από τα μπλόκα.

Μετά από άλλη μία νύχτα κυνηγητού στον εθνικό δρυμό από τον Καλαμά έως τα αλβανικά σύνορα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είναι κατάκοποι μετά από τόσες ημέρες συνεχούς δραστηριότητας όσο καταπονημένοι αλλά και αποφασισμένοι είναι και οι τέσσερις Αλβανοί δραπέτες.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, ανώτερο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως οι περίφημες θερμικές κάμερες είχαν εντοπίσει δύο άτομα στην προαναφερόμενη περιοχή. Ανέμεναν μια κίνηση αυτών των δύο ατόμων για αν εξαπολύσουν άλλη μια επιχείρηση σύλληψής τους.

Στην ευρύτερη περιοχή της Σαγιάδας, Ασπροκκλησίου, Παραμυθιάς και Κερασοχωρίου Θεσπρωτίας, παρατάχθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, οι οποίες περίμεναν καρτερικά τη μετακίνηση των δραπετών από το υπαίθριο κρησφύγετό τους για να επιχειρήσουν να τους συλλάβουν.

Παρόλα αυτά η νύχτα κύλησε με το στήσιμο μπλόκων και με τις γνωστές ενέδρες χωρίς αποτέλεσμα, ενώ δεν αναφέρθηκε στην περιοχή νέα κλοπή αυτοκινήτου ή δικύκλου. Αυτό σημαίνει κατά τους αστυνομικούς, ότι ο Κολα και οι συνεργάτες του έχουν αποφασίσει να διαφύγουν καλυπτόμενοι από τις πυκνές φυλλωσιές του δάσους της περιοχής που συνεχίζεται έως και μέσα στην Αλβανία.

Στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. οι ανώτεροι αξιωματικοί που παρακολουθούν την επιχείρηση αρνούνται να προβούν σε εκτιμήσεις, την ώρα που πληθαίνουν τα παράπονα και οι καταγγελίες για μια σειρά από παραλείψεις ακόμη και για ερασιτεχνισμούς που βαρύνουν τις επιλογές της ηγεσίας της αστυνομίας.

Οι καταγγελίες αυτές κάνουν λόγο για έλλειμμα εκπαίδευσης σε πολεμικές συνθήκες αλλά και για προβλήματα στον σχεδιασμό της δίωξης των φυγάδων.

Επισημαίνεται ότι η σπείρα του Κόλα έχει αφήσει νεκρούς και τραυματίες από τα διάφορα σημεία όπου έχει εμπλακεί με περιπόλους της αστυνομίας. Είναι, λοιπόν, προφανές πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ζήτημα τιμής τον εγκλωβισμό των κακοποιών και κυρίως την αποφυγή διαφυγής τους στην Αλβανία, όπου σημειωτέον ο Κόλα έχει να αντιμετωπίσει, αν και εφόσον φθάσει εκεί, ανοικτούς λογαριασμούς με την ντόπια μαφία.

newest oldest most voted
Notify of
@αξιοι
Guest
@αξιοι

χχαχα μαυρο χιουμορ αλλα ειναι η αληθεια..

χ.ο
Guest
χ.ο

τα πουλακια μαλλον πεταξαν, η επιχειρηση θα ληξει και ολοι θα περιμενουν το επομενο αθωο θυμα του κολα