Κινητικότητα και για 1.250 εργαζόμενους στην Υγεία

1
3
 Κινητικότητα και για 1250 εργαζόμενους στην Υγεία

Η κινητικότητα περνά και από την υγεία. Το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον Άδωνι Γενργιάδη σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει το τελικό σχέδιο για την υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας του πλεονάζοντος διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.

«Είναι δέσμευση του υπουργείου να θέσει σε κινητικότητα 1.250 εργαζόμενους στην Υγεία έως το τέλος του έτους και άλλους 1.250 το 2014», ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. «

«Από όπου μπορούμε να πάρουμε εργαζόμενους που θα μας φανούν χρήσιμοι, θα τους πάρουμε» πρόσθεσε, ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πάντως πως «οι γιατροί δεν περιλαμβάνονται στη διαθεσιμότητα».

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, καθώς το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανικών θέσεων θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου χώρου.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη πως χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις ακόμη και μετά το πρόγραμμα κινητικότητας σε ειδικότητες, όπως νοσηλευτές τραυματιοφορείς κλπ

Πρόκειται για διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο κατέχει οργανικές θέσεις μονάδων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.

Η διαδικασία των συγχωνεύσεων ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα και το σχέδιο θα παρουσιαστεί έως το τέλος του μήνα από το υπουργείο Υγείας.

newest oldest most voted
Notify of
SOPHIE
Guest
SOPHIE

Επειδη νοσηλευτικε προσφατα η μητερα μου στο Γεωργιος Γεννηματας, θελω να ευχαριστησω τους γιατρους και τους νοσηλευτες της Α παθολογικης κλινικης του εν λογω Νοσοκομειου για ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ του περιστατικου τοσο απο ιατρικης οσο και απο αποψης νοσηλειας. Τα παραπανω που εντοπισε ο κος Γεωργιαδης ισχυουν πλεοναζει – οπως μου φανηκε διοικητικο προσωπικο και χρειαζεται νοσηλευτικο και καθαριστριες .