Ντοκιμαντέρ για τον Γκιόλια: troktiko – η αληθινή ιστορία

2
3
Ντοκιμαντέρ για τον Γκιόλια troktiko  η αληθινή ιστορία

εν μπορεί κανείς να ξεχάσει εύκολα αυτό που έγινε εκείνο το πρωϊνό. 19 Ιουλίου 2010 ….

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια σημειώθηκε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη, όταν άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του και ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι του κλέβουν το αμάξι που βρισκόταν παρκαρισμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας του. Ο άτυχος δημοσιογράφος κατέβηκε χωρίς να υποψιαστεί την παγίδα και τότε δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια έγινε πριν από από τρία χρόνια από τη Σέχτα Επαναστατώνέγινε από άτομα μεταμφιεσμένα σε ειδικούς φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας έλεγε: “Τελικά το να λες ευθαρσώς την άποψη σου και την αλήθεια αποτελεί μια σύγχρονη μορφή τρομοκρατίας με θύματα όλους τους επώνυμους διαμορφωτές της αποχαύνωσης και της αποβλάκωσης του κόσμου μέσα από το χαζοκούτι”.

Και συνέχιζε λέγοντας: “Όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής θα το κάνω με όποιο τίμημα”.

Το τίμημα για τον Σωκράτη Γκιόλια ήταν η ίδια του η ζωή !

37 ετών και λίγο πριν γίνει για δεύτερη φορά πατέρας, πέφτει νεκρός από 17 σφαίρες ξημερώματα της 19ης Ιουλίου στην είσοδο του σπιτιού του…

17 σφαίρες καταφέρνουν να “κλείσουν” την ελεύθερη φωνή ενός πραγματικά ελεύθερου ανθρώπου…

Στο troktiko έχει αναρτηθεί βίντεο ενός ντοκιμαντέρ που θα έχει διάρκεια 70 λετπά και θα εξιστορεί την ιστορία του μπλογκ.

Το ντοκιμαντέρ λέγεται troktiko – η αληθινή ιστορία και θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο για download από link που θα δημοσιευτεί στο μπλογκ το πρωί της 19ης Ιουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψαν για το βίντεο αυτό:

«Το ντοκιμαντέρ troktiko -η αληθινή ιστορία είναι ένα προσωπικό project που γυρίστηκε με ίδια μέσα δηλαδή χωρίς κανένα κόστος πέρα από προσωπική εργασία, από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Ιουλίου του 2013.

Δεν έγινε νωρίτερα, επειδή από όλους τους εμπλεκομένους δεν γνώριζα κανέναν άλλο πέρα από τον Σωκράτη Γκιόλια. Έτσι, μου πήρε πάρα πολύ χρόνο -και τελικά χρειάστηκε μιά συγκυρία και μιά τυχαία συνάντηση- ώστε να καταφέρω να πιάσω από κάπου την άκρη του νήματος και να βρω τους ανθρώπους που πραγματικά γνώριζαν την ιστορία από πρώτο χέρι.
Στόχος μου δεν ήταν να επαναλάβω τα ήδη γνωστά και γραμμένα σε εφημερίδες και ιστοτόπους, αλλά να προσπαθήσω να μαζέψω καινούριο υλικό που ακούγεται για πρώτη φορά και προσπαθεί να απαντήσει στα φυσιολογικά ερωτήματα: ποιός, που, πότε, πως και γιατί;
Παρακολουθώντας τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν από μέσα ολόκληρη την ιστορία του troktiko.blogspot.com, ο καθένας έχει πλέον περισσότερα στοιχεία ώστε να σχηματίσει τη δική του γνώμη.

newest oldest most voted
Notify of
γιατι?
Guest
γιατι?

πως εμπλεξες τωρα τη πιστη με το τρομοκρατικο χτυπημα?

Δεν πρέπει να ξεχαστεί
Guest
Δεν πρέπει να ξεχαστεί

Και τι έδινε στο Σωκράτη Γκιόλια το θάρρος να λέει για τους εξουσιαστές την αλήθεια με οποιοδήποτε τίμημα; ΄Οπως έχω διαβάσει αυτό ήταν η πίστη του στο Θεό και στην Ορθοδοξία. Αυτό δηλαδή που ακόμα και κάποιοι ιεράρχες προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε.