Ψινάκης: «Η γριούλα που με έβγαλε από την κοσμάρα μου»

4
1
Ηλίας Ψινάκης  Η γριούλα που με έβγαλε από την κοσμάρα μου

Αποκαλυπτικός ήταν για ακόμη μια φορά ο Ηλίας Ψινάκης, που το τελευταίο διάστημα έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μιλώντας στη Real, αποκάλυψε το περιστατικό που τον σόκαρε και δεν είναι άλλο από το γεγονός πως είδε μπροστά στα μάτια του να λιποθυμά μια ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που κάνει στον Δήμο Αθηναίων ώστε να μπορούν οι άποροι να έχουν ένα πιάτο ψωμί.

Δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή του:

– Με ένα ευρώ μπορεί τελικά να αλλάξει η ζωή των Ελλήνων;

Η ζωή των ελλήνων μπορεί ν’ αλλάξει με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Με ένα ευρώ όμως, μπορούν να μην πεινάνε άνθρωποι που υποφέρουν. Όλοι δικαιούνται τουλάχιστον «ένα πιάτο φαί».

– Πώς ξεκίνησε η ιδέα να βοηθήσετε το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και των δήμων, όσον αφορά τη διανομή συσσιτίων;

Εγώ τόσα χρόνια ζούσα στην κοσμάρα μου. Άκουγα για δυστυχία και πείνα , αλλά δεν την είχα «βιώσει». Με την εμπλοκή μου στο Δήμο της Αθήνας, «ξύπνησα». Το πρώτο σοκ που έπαθα ήταν όταν πήγα στο Δημαρχείο και μια γριούλα λιποθύμησε από την πείνα μπροστά μου. Έτρεξα, πήρα τυρόπιτες και νερά από ένα φούρνο. Η γριούλα συνήλθε, αλλά δε συνήλθα εγώ. Είναι ντροπή στο κέντρο της Αθήνας, παιδάκια και γεροντάκια να λιποθυμάνε από την πείνα το 2013. Πιστεύω ότι αν όλοι μας κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε, αυτός ο τόπος θα ανακάμψει πιο γρήγορα. Πήγα στην Αρχιεπισκοπή και στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ανακάλυψα ότι στην εκκλησία ένα πλήρες γεύμα στοιχίζει ένα ευρώ και σκέφτηκα ότι αν δώσουμε όλοι ένα ευρώ, που δεν παίρνουμε πια ούτε τσίκλες, δεν θα πεινάει κανείς. Έτσι άρχισε όλη αυτή η ιστορία με το «ένα πιάτο φαί».

– Η επαφή σας με αυτούς τους ανθρώπους σας έκανε να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα για τη δικιά σας ζωή;

Βεβαίως, Με έκανε να έχω τύψεις που είχα και έχω τα πάντα άφθονα στη ζωή μου.

newest oldest most voted
Notify of
τσιν
Guest
τσιν

μπραβο θεα

ετσι
Guest
ετσι

αν το κάνει αυτό μπράβο του. μόνο αν δεν λείψει η ανθρωπιά θα επιβιώσουμε.

Doberman
Guest
Doberman

me too

ξεμαλιασμενη
Guest
ξεμαλιασμενη

i love ψιανακη