Έρχεται καύσωνας στο τέλος της εβδομάδας

0
0
Έρχεται καύσωνας στο τέλος της εβδομάδας

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Πέμπτη για να φτάσει την Παρασκευή τους 38 βαθμούς Κελσίου

Με ζέστη φαίνεται ότι θα μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τα θερμόμετρα θα χτυπήσουν «κόκκινο» τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την Πέμπτη. Την κατάσταση θα κάνει κάπως πιο υποφερτή κυρίως στις ανατολικές περιοχές της χώρας το αεράκι έντασης έως και 7 μποφόρ που θα πνέει στο Αιγαίο.

Τα πρώτα σημάδια της ζέστης θα γίνουν αισθητά την Πέμπτη με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους και τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τόπους στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. 

Η πιο δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η Παρασκευή καθώς το θερμόμετρο στα κεντρικά και τα νότια αναμένεται να δείξει κατά τόπους έως και 38 βαθμούς Κελσίου. Οι βορειάδες θα συνεχίσουν να φυσούν στο Αιγαίο με την ίδια ένταση όπως και την Πέμπτη.

Το Σάββατο ο βορειάς θα κάνει ακόμα πιο έντονη την επίδραση του και έτσι αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά της χώρας και έτσι τα θερμόμετρα θα δείξουν τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα συνεχίσει η θερμοκρασία και την Κυριακή ενώ νέα άνοδος, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται από τη Δευτέρα κυρίως, όμως, στη Δυτική Ελλάδα.