Καύσωνας στην Ιαπωνία: Πάνω από 60 νεκροί μόνο στο Τόκιο

0
3
Καύσωνας στην Ιαπωνία Πάνω από 60 νεκροί μόνο στο Τόκιο

Ο καύσωνας που πλήττει μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 62 ανθρώπους μόνο στο Τόκιο και έχει στείλει χιλιάδες στα νοσοκομεία, μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Εδώ και περίπου 20 ημέρες, η θερμοκρασία ξεπερνά ακόμα και τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά σε πολλές πόλεις της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής χώρας.

Συνολικά, κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, περίπου 20.000 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν στη χώρα εξαιτίας της αποπνικτικής ζέστης, ορισμένες φορές ολόκληρες ομάδες μαθητών και συχνότερα, ηλικιωμένοι. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Βρέθηκαν αναίσθητα στον κήπο τους ή κλεισμένα μέσα στα σπίτια τους όπου πέθαναν από ασφυξία.

Οι αρχές συνιστούν εξοικονόμηση του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μειωμένης παραγωγής καθώς δεν λειτουργούν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες, ωστόσο προτείνουν τη χρήση των κλιματιστικών, τα οποία υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια, μόνο στις περιπτώσεις που αυτό θεωρείται αναγκαίο, καθώς η θερμοκρασία στα σπίτια συχνά είναι ανυπόφορη. 

Εθελοντές επισκέπτονται κάποιες φορές τους ηλικιωμένους προτρέποντάς τους να πίνουν τακτικά νερό και να ρυθμίζουν σωστά τα κλιματιστικά τους.

Η περίοδος των βροχών δεν ήταν έντονη και τερματίστηκε πολύ σύντομα στην ανατολική Ιαπωνία εφέτος. Από τις 6 Ιουλίου επικρατεί καύσωνας καθημερινά, ενώ τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει λίγο και κυμαίνεται από 27 ως 30 βαθμούς Κελσίου.