Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Αργολίδα, σε ύφεση στη Φλώρινα

0
1
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Αργολίδα σε ύφεση στη Φλώρινα

Ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» στους 38 βαθμούς Κελσίου, αυξάνοντας τις πιθανότητες νέας πυρκαγιάς

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ανδρέας στο Λυγουριό Αργολίδας. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 9 άτομα πζοπόρο δύο αεροσκάφη και ένα πεζετελ.

Την ίδια στιγμή υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Φλώρινας. Οι άντρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδύνεψε κανένας εργαζόμενος. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Φλώρινα που ενισχύθηκαν και με οχήματα από την Κοζάνη έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά στη μια ταινία μεταφοράς και φόρτωσης λιγνίτη που τροφοδοτεί τον σταθμό. Στη συνέχεια επεκτάθηκε γρήγορα και στη δεύτερη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν. Πρόκειται για τις ταινίες που μεταφέρουν τον λιγνίτη από τον αύλειο χώρο του σταθμού μέσα στις εγκαταστάσεις, σε μία απόσταση 200 περίπου μέτρων, εξήγησε στο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Σπάρτακος», στο e-ptolemeos.gr.

Την ίδια στιγμή σε ύφεση είναι το πύρινο μέτωπο στη Χίο που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πεύκα, στην περιοχή Πιτυός, στον Άγιο Ισίδωρο και η φωτιά σε χαράδρα στην περιοχή Κυπρί της Άνδρου.

Σε πύρινο κλοιό την Πέμπτη η χώρα 

Την Πέμπτη όμως το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό, καθώς η χώρα βρισκόταν σε πύρινο κλοιό. Την ίδια στιγμή έκαιγαν φωτιές σε Κορινθία, Ηλεία, Αττική, Χίο, Χανιά, Άνδρο και Ναύπλιο. 

Να σημειωθεί πως τις αρχές απασχολεί το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» σήμερα στους 38 βαθμούς Κελσίου, αυξάνοντας τις πιθανότητες πυρκαγιάς.