Μαίνεται η φωτιά στη Σέριφο κοντά σε σπίτια

0
2
Μαίνεται η φωτιά στη Σέριφο κοντά σε σπίτια

Κοντά σε σπίτια στην περιοχή Μεγάλο Λιβάδι καίει πυρκαγιά που μαίνεται από το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Σέριφου. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου επιχειρούν ένα όχημα της πυροσβεστικής, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα όχημα των ΟΤΑ, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, χθες με το πρώτο φως της μέρας άρχισε να επιχειρεί πυροσβεστικό αεροπλάνο ενώ μεγάλη δυσκολία υπήρξε για την ανεύρεση σκάφους προς μεταφορά των πυροσβεστικών ενισχύσεων αφού δεν υπήρχε κανένα δρομολογημένο πλοίο από τη Σύρο για τη Σέριφο, ενώ και τα περισσότερα πλωτά του Λιμενικού αδυνατούσαν να αναλάβουν την αποστολή.

Η λύση βρέθηκε όταν το ξημέρωμα επέστρεψε στο λιμάνι της Σύρου μετά από ολονύκτια αποστολή στις Νότιες Κυκλάδες το Ναυαγοσωστικό σκάφος Ν/Γ 511 του Λ/Χ Σύρου, αφού το πλήρωμα παρά την εξάντληση έδειξε αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Σερίφου και δέχτηκε να αναλάβει τη μεταφορά του πυροσβεστικού κλιμακίου. Η επιχείρηση πυρόσβεσης συνεχίζεται με κάθε διαθέσιμο μέσο του νησιού.