Στις 22.00 η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ομπάμα

2
1
Στις 2200 η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ομπάμα

Στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί για λίγες ώρες ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να δειπνήσει με 20 ανώτατα στελέχη επενδυτικών ομίλων, οι οποίοι διαθέτουν συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 850 δισ. ευρώ. Στόχος της συνάντησης είναι να συζητηθούν οι επενδυτικές προοπτικές που δημιουργούνται στη χώρα μας.

Αρκετές από τις εταιρείες που έχουν προσκληθεί είναι ήδη ενεργές επενδυτικά στην Ελλάδα, ενώ άλλες συζητούν την πιθανότητα να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον.

Για αυτό το λόγο, παρών θα είναι και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης προκειμένου να ενημερώσει για το νέο επενδυτικό νομό.

Στις 22:00 θα ακολουθήσει η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, η Σύμβουλος Ασφαλείας του αμερικανού προέδρου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο Σύμβουλος του Ομπάμα για θέματα διεθνούς οικονομίας, καθώς και δύο στελέχη του Λευκού Οίκου με αρμοδιότητα στα ευρωπαϊκά ζητήματα.     

Εντωμεταξύ, προηγήθηκε επίσκεψη του πρωθυπουργού στα γραφεία της Washington Post και συνάντησή του με το δημοσιογραφικό επιτελείο της αμερικανικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στη συνάντηση στα γραφεία της εφημερίδας, έγινε σε βάθος κουβέντα και οι επιτελείς της Washington Post έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρακάθησε σε γεύμα εργασίας με δεκαπέντε σημαίνοντα πρόσωπα του think tank CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών).

newest oldest most voted
Notify of
ανεργος
Guest
ανεργος

απο την πολυ αναπτυξη θα σκασουμε

.
Guest
.

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι θα έρθει ανάπτυξη φέρνοντας κι άλλους νταβατζήδες στην Ελλάδα;