Εξονυχιστικός ο έλεγχος για τους 577 της Δημόσιας Τηλεόρασης

0
4
Εξονυχιστικός ο έλεγχος για τους 577 της Δημόσιας Τηλεόρασης

Από κόσκινο οι αιτήσεις.
Το επόμενο στάδιο της συγκρότησης του μεταβατικού φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης θα είναι η συγκρότηση επιτροπών υπό τον Ειδικό Διαχειριστή, με μοναδικό στόχο τον έλεγχο των αιτήσεων των 577 ατόμων που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια στην προκήρυξη για το μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, «από σήμερα κιόλας θα συγκροτηθούν επιτροπές για να παρακολουθήσουν τις αιτήσεις και να προχωρήσουμε στις προσλήψεις». Προσέθεσε μάλιστα πως θα γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων και αν δεν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη, είναι υπόθεση ημερών η εκπομπή προγράμματος από τον μεταβατικό φορέα. Ο κ. Καψής είχε εξ’ άλλου απηύθυνε από χθες έκκληση να ανοίξει το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να προσληφθούν και οι υπόλοιποι 1.400 υπάλληλοι.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την άλλη, λένε πως «στο Ραδιομέγαρο δεν υπάρχει κατάληψη, λειτουργεί κανονικά ο σταθμός και υπάρχει μια στοιχειώδης περιφρούρηση του χώρου, καθώς εκεί υπάρχει εξοπλισμός που είναι χρεωμένος σε συγκεκριμένα άτομα».
Επιπλέον, εκφράζουν ενστάσεις σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση ατόμων που βρίσκονται στη λίστα των 577 και την αξιοπιστία της σειράς κατάταξης.
Ο Παντελής Καψής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν. Είπε, μάλιστα, ότι για τον λόγο αυτόν δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε «να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις, να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει».