Άρωμα τρομοκρατίας στη ληστεία στο Βελεστίνο Μαγνησίας

0
2
Άρωμα τρομοκρατίας στη ληστεία στο Βελεστίνο Μαγνησίας

Πεπεισμένοι ότι η χθεσινή ληστεία στο Βελεστίνο Μαγνησίας δεν έγινε από άτομα του κοινού ποινικού δικαίου εμφανίζονται ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για αυτό και οι έρευνες στρέφονται μεταξύ άλλων και στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Τα στοιχεία «δείχνουν» η ληστρική επίθεση στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο Βελεστίνο από τέσσερα μεταμφιεσμένα άτομα έχει έντονο… άρωμα τρομοκρατίας.

Μάλιστα, όπως σχολιάζουν αστυνομικές πηγές, παρατηρούνται πολλές συμπτώσεις και ομοιότητες τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εκτέλεση με παλαιότερες ανάλογες ληστείες, κυρίως με αυτή της Πάρου που είχε στοιχίσει τη ζωή ενός 53χρονου ιδιοκτήτη ταξί.

Έρευνες

Μέχρι και χθες οι έρευνες των ανδρών της Αστυνομίας που χτένιζαν την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών δεν είχε αποδώσει καρπούς. Οι αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία εθνικών και επαρχιακών δρόμων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η ληστεία στην Πάρο έγινε πέρυσι στις 12 Αυγούστου στο κέντρο της Νάουσας.

Τότε, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με καπέλα και γυαλιά ηλίου, εισήλθαν στο υποκατάστημα ενώ ο τέταρτος συνεργός τους παρέμεινε εξωτερικά ως «τσιλιαδόρος».

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης ταξί, όταν αντελήφθη τους ληστές επιχείρησε να τους εμποδίσει, όμως ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε στο κεφάλι.