Η φωτογραφία μέσα από το ιδιωτικό τζετ “έκαψε” τον Σταυρίδη

2
1
Η φωτογραφία μέσα από το ιδιωτικό τζετ έκαψε τον Σταυρίδη

Η περίφημη φράση που αποδίδεται στον Ιούλιο Καίσαρα περί της ηθικής της συζύγου του επανήλθε στο προσκήνιο με την αιφνιδιαστική αποπομπή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη, την Κυριακή μετά από την δημοσίευση φωτογραφίας του ιδίου και της συζύγου του να απολαμβάνουν το ταξίδι τους με το ιδιωτικό τζετ του επιχειρηματία, Δημήτρη Μελισσανίδη, προς το νησί της Κεφαλονιάς.

Μόλις είχαν πέσει οι υπογραφές για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ με την εταιρεία Εmma Delta να εξαγοράζει το 33% του οργανισμού. Ήταν η πρώτη ουσιαστική αποκρατικοποίηση η οποία για να επιτευχθεί πέρασε απ’ τα 40 κύματα με έντονες τριβές μεταξύ των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και μεταξύ κυβέρνησης και των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών.

Ο Στέλιος Σταυρίδης επέστρεψε από τις διακοπές του στην Κεφαλονιά για να είναι παρών στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Μελισσανίδης, του πρότεινε να γυρίσει πίσω στην Κεφαλονιά με το δικό του ιδιωτικό αεροσκάφος για να κερδίσει χρόνο. Άλλωστε, το ιδιωτικό τζετ θα προσγειωνόταν στο νησί για ανεφοδιασμό σε καύσιμα κατά την πτήση του προς τη νότιο Γαλλία.

Ο Στέλιος Σταυρίδης δεν σκέφτηκε προφανώς τις επιπτώσεις ή ακόμη απλούστερα δεν τον ενδιέφεραν οι επιπτώσεις. Κατά την διάρκεια της πτήσης, χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να απαθανατίσει τις στιγμές που πέρασε μέσα στο αεροπλάνο του επιχειρηματία. Κατά δικές του δηλώσεις και πάλι απέστειλε κατά λάθος την φωτογραφία αυτή στον τοπικό Τύπο. Η δημοσίευση της φωτογραφίας ήταν αρκετή για να προκαλέσει την αντίδραση της κυβέρνησης και του προϊσταμένου του, Γιάννη Στουρνάρα. Ο Στέλιος Σταυρίδης αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες αφού προκύπτει θέμα ηθικής τάξης.

Λαλίστατος ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ευχαρίστησε τους συνεργάτες και συναδέλφους του στον οργανισμό δηλώνοντας το πόσο καλή δουλειά γίνεται στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Τα ανώτατα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, όπως ο κ. Γιάννης Εμίρης διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, επισημαίνουν όπως δεν πρόκειται η αποπομπή αυτή να προκαλέσει καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί. Όσο για τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης η αποπομπή του Στέλιου Σταυρίδη δεν είναι αρκετή αφού όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και βουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν αρκεί εκδίωξη του Στέλιου Σταυρίδη αλλά πρέπει να εκδιωχθούν και αυτοί που τον τοποθέτησαν στη θέση αυτή. Ο κ. Παπαδημούλης αφήνει ξεκάθαρα υπονοούμενα για διαπλεκόμενα συμφέροντα και καθορισμένες εκ των προτέρων συμφωνίες για τις αποκρατικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.

«Είμαι απόλυτα διαφανής»

Ο κ. Σταυρίδης θέλησε να απαντήσει σε όλο τον σάλο που έχει προκληθεί και με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επεσήμανε: «Είμαι απόλυτα διαφανής. Καταλαβαίνω ότι έφερα σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, και λυπάμαι γι’ αυτό. Αφού υπογράψαμε τη σύμβαση την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Μελισσανίδης προσφέρθηκε να με μεταφέρει με το αεροπλάνο του. Ήταν κάτι καθαρά πρακτικό. Καταλαβαίνω ότι δημιούργησε εντυπώσεις. Δεν ήταν αφέλεια από την πλευρά μου. Δεν ξέρω αν το ταξίδι με το τζετ ήταν η αφορμή ή η αιτία της απομάκρυνσης μου».

Διαβεβαιώσεις για το ακλόνητο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση, στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας έδωσε ο σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters μετά την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη από την προεδρία του Ταμείου. O κ. Εμίρης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να ανατραπεί η συμφωνία πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στο διεθνές επενδυτικό σχήμα της Emma Delta.

Επίσης, αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε στο ίδιο πρακτορείο ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία για τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει. Ο ίδιος πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε θέματα ηθικής».

newest oldest most voted
Notify of
.
Guest
.

Όποιος δεν είναι κολλητός με επιχειρηματία δύσκολα επιβιώνει στην πολιτική.

Αλλά είναι μετρημένες οι μέρες τους…

Καταδικασμενος λαος
Guest
Καταδικασμενος λαος

Καλα ολοι οι πολιτικοι ειναι κολλητοι με επιχειρηματιες ή παιδικοι φιλοι@@@@@@@@@ Στημενα εινσι ολα κ πλεον το δειχνουν παλια το κρυβαν@@@