Φως στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου Θανάση

0
2
Φως στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου Θανάση

Φως στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι δίνει η μαρτυρία μιας φίλης του, η οποία ήταν μαζί του στο τρόλεϊ το μοιραίο βράδυ!

Το κορίτσι μίλησε αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα και έκανε λόγο για έντονο καυγά μεταξύ των δυο ανδρών:

«Του χτυπάει την πλάτη και του λέει ”είδες τι μικρός που είναι ο κόσμος μας;’’ Και ύστερα καταλαβαίνουμε ότι είναι ελεγκτής και ότι είναι αυτός που είχαμε πετύχει και την προηγούμενη φορά. Του λέει ”το εισιτήριό σου’’ και ο Θανάσης του απάντησε ”δεν έχω”. Δεν ρώτησε σε κάποιον άλλον από εμάς ούτε κάποιον άλλον γενικά. Και ο Θανάσης λέει ”δεν έχω εισιτήριο’’. ‘’Ωραία πέρνα μπροστά’’ του λέει και τον τραβάει από την μπλούζα  και του λέει ‘’θα λογαριαστούμε στο τέρμα εμείς’’».

Στην συνέχεια ο Θανάσης Καναούτης προσπάθησε να κατέβει στην πρώτη στάση μαζί με τις φίλες του, αλλά ο ελεγκτής όπως υποστηρίζει η κοπέλα προσπάθησε να τον εμποδίσει.

«Έρχεται ο ελεγκτής από πίσω του, ήταν σχεδόν στα χέρια εκείνη την ώρα, τον τραβάει από την μπλούζα και ή του την έβγαλε ή του την έσκισε, πάντως ήταν χωρίς μπλούζα!», πρόσθεσε η κοπέλα.

Η φίλη του 19χρονου μπορεί να κατέβηκε από το τρόλεϊ, συνέχισε όμως να το ακολουθεί με τα πόδια σχεδόν τρέχοντας σε μια προσπάθεια να δει τι γίνεται μέσα στο εσωτερικό του.

«Είδαμε ξεκάθαρα στην αρχή, στη μεσαία πόρτα να γίνεται κανονικό ξύλο πάνω στις πόρτες και σπρώχνονταν! Άρχισαν να παίζουν ξύλο στη μεσαία πόρτα και μετά με σπρωξίματα πήγαν μπροστά. Εκεί ήταν μέχρι αυτά που είδαμε εμείς! Μετά τον είδαμε κάτω», είπε η φίλη του!

Απάντηση, ωστόσο, δεν δόθηκε στο ερώτημα πως άνοιξε η πόρτα και πως έπεσε ο Θανάσης Καναούτης στο οδόστρωμα.

Η απάντηση θα δοθεί από τις καταθέσεις οδηγού και ελεγκτή, των αυτόπτων μαρτύρων αλλά και από την πραγματογνωμοσύνη στο τρόλεϊ.

Από την άλλη πλευρά οι ελεγκτές που μίλησαν στην κάμερα του STAR υποστηρίζουν ότι καταγράφονται απίστευτα περιστατικά με επιβάτες που όχι μόνο αρνούνται να πληρώσουν το εισιτήριο αλλά πηδούν και από το παράθυρο για να γλιτώσουν το αντίτιμο.

«Μας βρίζουν, μας απειλούνε. Ένας είχε βγάλει φαλτσέτα, άλλοι πηδάνε από τα παράθυρα όσοι μπορούνε, ανοίγουνε τις πόρτες και φεύγουνε. Απλώς δεν έχει τύχει να γίνει κάτι σοβαρό όπως έγινε με το παλικάρι!» λέει στην κάμερα του STAR ένας ελεγκτής.