Τρίκαλα: Κρατούσαν κλειδωμένη και βίαζαν 28χρονη έγκυο

0
3
Τρίκαλα Κρατούσαν κλειδωμένη και βίαζαν 28χρονη έγκυο

Σε κατάσταση σοκ η 28χρονη κατήγγειλλε στην αστυνομία τη φρίκη που έζησε στο σπίτι των σωματέμπορων.

Αναλυτικά, συνελήφθησαν χθες στην πόλη των Τρικάλων, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 32 ετών (άνδρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωσης αδικήματα της «Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης» «Εμπορίας Ανθρώπων», «Σωματεμπορίας», «Ληστείας» και παράβασης «Νόμου Περί Όπλων», ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ομοεθνείς συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο εκ των τριών ομοεθνών της 28χρονης που αναζητούνται, την έπεισαν προ τριμήνου περίπου, να εγκατασταθεί στην Χώρα, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική της θέση, με πρόσχημα την ανεύρεση εργασίας, η οποία επιπλέον τελούσε και σε κατάσταση κύησης.

Αρχικά, εγκαταστάθηκε σε ποιμνιοστάσιο της Λάρισας, όπου εργαζόταν ο τρίτος αναζητηθείς και ο οποίος την εξανάγκαζε με χρήσης βίας να έρχεται σε συνουσία μαζί του. Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες την παρέλαβαν και την μετέφεραν στο σπίτι τους σε περιοχή των Τρικάλων, όπου την εξανάγκαζαν να εργάζεται σε καλλιέργειες χωρίς να της καταβάλουν χρήματα ενώ προέβαιναν και στην επ΄αμοιβή έκδοσή της, με απειλές κατά της ζωής της και άσκηση ψυχολογικής βίας, αποκομίζοντας οι ίδιοι το σύνολο των χρημάτων. Ταυτόχρονα της στερούσαν την ελευθερία της καθώς την κλείδωναν μέσα στο σπίτι και την επιτηρούσαν.

Χτες το μεσημέρι, η παθούσα ανέφερε στον 31χρονο ότι οι οικείοι της την αναζητούν και υπό τον φόβο του εντοπισμού του, την επιβίβασε σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ με κατεύθυνση την πόλη της Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως με χρήσης βίας της αφαίρεσε 2 χρυσές αλυσίδες. Η 28χρονη, μετά την άφιξή της, κατήγγειλε την εκμετάλλευσή της στην προαναφερόμενη Υπηρεσία.

Στην παθούσα γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις και φιλοξενείται ήδη σε μονάδα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αναζητηθέντων.