“Βόλτα” στις πόλεις – φαντάσματα της Φουκουσίμα

0
4
Βόλτα στις πόλεις  φαντάσματα της Φουκουσίμα

Μέσω της ιστοσελίδας “Mirai no kiokou” (Μνήμη για το μέλλον), η Google παρουσιάζει χάρη στο “Street View” εικόνες από 12 κατεστραμμένες περιοχές της νομαρχίας της Φουκουσίμα, ανάμεσά τους οι πόλεις Φουτάμπα και Οκούμα, στη μεθόριο των οποίων βρίσκεται το κατεστραμμένο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι.

Δρόμος στην πόλη Ισινομάκι πριν την καταστροφή ΦΩΤΟ GOOGLE STREET VIEW
Δρόμος στην πόλη Ισινομάκι πριν την καταστροφή ΦΩΤΟ GOOGLE STREET VIEW
Ο ίδιος δρόμος μετά την καταστροφή ΦΩΤΟ GOOGLE STREET VIEW
Ο ίδιος δρόμος μετά την καταστροφή ΦΩΤΟ GOOGLE STREET VIEW

Οι περιοχές αυτές χαρακτηρίζονται από τις αρχές μη κατοικήσιμες για χρόνια εξαιτίας των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας.

Η Google δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες από τις περιοχές που εκκενώθηκαν: Ιϊτάτε, Κατσουράο, Καβαούτσι, Ναράχα, Χιρόνο και Μιναμιζόμα, όλες στη νομαρχία της Φουκουσίμα. Προσεχώς θα προσθέσει φωτογραφίες από τις περιοχές Καβαμάτα, Ταμούρα και Τομιόκα, καθώς “οι λήψεις είναι σε εξέλιξη”, εξήγησε εκπρόσωπος της Google.

Οι νέες όψεις δείχνουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει, δρόμους γεμάτους λακκούβες και άλλες ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Φουτάμπα, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Ο αμερικανικός όμιλος χρησιμοποιεί γι αυτήν υπηρεσία του ένα ειδικό όχημα γεωεντοπισμού εξοπλισμένο με μια κάμερα, υπό αυστηρές προϋποθέσεις πραγματοποίησης για την προστασία του προσωπικού της από την ραδιενέργεια που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Οι νέες όψεις μπορούν μερικώς να συγκριθούν με αυτές από τις ίδιες περιοχές πριν από το δυστύχημα.

Η Google είχε εγκαινιάσει αυτήν την εικονική περιήγηση στις πόλεις-φαντάσματα τον περασμένο Μάρτιο με την επίσκεψη στην εκκενωθείσα πόλη Νάμιε, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση των τοπικών αρχών.