Τσίπρας: η Γερμανία και οι δανειστές θα δεχτούν τελικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

1
1
Τσίπρας η Γερμανία και οι δανειστές θα δεχτούν τελικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία θα τελικά γίνει δεκτή και από το Βερολίνο και από τους δανειστές υποστηρίζει  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Αλέξης Τσίπρας.  

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο  κ. Τσίπρας αναφέρει συγκεκριμένα  ότι οι δανειστές και οι Γερμανοί θα δεχθούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι «ο μόνος ρεαλιστικός και βιώσιμος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, καθώς όλα όσα μέχρι σήμερα εφαρμόζονταν έχουν αποτύχει παταγωδώς. Οι ίδιοι οι δανειστές έχουν αναθεωρήσει ήδη μέχρι σήμερα τρεις φορές την αρχική σύμβαση του 2010 και το χρέος είναι και σήμερα μη βιώσιμο».  Επιμένει  ακόμη στο «πάγωμα» των τόκων για μια τετραετία με βάση ρήτρα ανάπτυξης, ενώ θεωρεί ότι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση γιατί δεν συμφέρει τους δανειστές να διακινδυνεύσουν τη συνοχή της Ευρωζώνης.

 Ο αρχηγός του  ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμα  ότι για να γίνει βιώσιμο το χρέος χρειάζεται «κούρεμα» 40-50% που θα φέρει το φέρει  στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, «δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος», όπως διευκρινίζει.  Κατά τον ίδιο το ουσιώδες είναι να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη ύφεση και να απαλλαγεί η χώρα από την πολιτική των μνημονίων.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει επίσης ότι αν και δεν αποτελεί επιθυμία του να προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια όπως η στάση πληρωμών, αν εξωθηθεί σε αυτήν, δεν θα διστάσει, αλλά προσθέτει ότικανείς δεν μπορεί να μας αποβάλλει από το ευρώ και  ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα έχει σαφή λαϊκή εντολή να απαλλάξει τη χώρα από το μνημόνιο».

Για τα όσα αναφέρονται σχετικά με τις ομοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, απαντά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε νέο ούτε άλλο ΠΑΣΟΚ. Είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής. Εκφράζει την οργή του κόσμου για την αποτυχία του φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, αλλά και την ανάγκη της εποχής για ριζική αλλαγή πορείας και για κοινωνικούς μετασχηματισμούς».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «η κοινωνία βράζει» και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα εκφράσει την αγανάκτησή της τη χρονική στιγμή που θα πειστεί ότι θα έχει πολιτικό αποτέλεσμα.

newest oldest most voted
Notify of
SOPHIE
Guest
SOPHIE

Η οποια (προταση) ειναι πια? Γιατι μας κρατας σε αγωνια και δεν μας τη λες ? Ξεεερω θα την αποκαλυψεις ΜΕΤΑ τις εκλογες . Ρε δε μας χεζεις? Οσο εχει ο ΣΥΡΙΖΑ προτασεις αλλο τοσο εχω και εγω ….