Οι 20 φορείς του Δημοσίου που βάζουν λουκέτο

1
2
Οι 20 φορείς του Δημοσίου που βάζουν λουκέτο

Προς κατάργηση ή συγχώνευση 20 φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου φορέα προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύμφωνα με τις ήδη αποφάσεις του. Από του 20 φορείς, οι 7 θα είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Η τελική φάση επεξεργασίας του νομοσχεδίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Σεπτέμβρη.

Σε κάθε περίπτωση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαρρέεται πως οι αλλαγές αυτές και το νέο νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν έρθουν τα υψηλά κλιμάκια της Τρόικα, συνεπώς, όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα τουλάχιστον μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι 20 φορείς είναι :

Το Εθνικό Τυπογραφείο: Οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

Τα Ταμεία Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Αεροπορικής Αμυνας (ΤΑΑ): Θα συγχωνευθούν σε ένα νομικό πρόσωπο που θα ονομαστεί Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΕΤΕΑ)

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ): Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο υπουργείο Πολιτισμού.
Το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών: Θα μετατραπεί σε εργαστήριο του τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων: Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο τμήμα Ρυθμιστικών Σχεδίων και Οικιστικών Συνόλων που υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ.

Ο Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια ΑττικήςΗ Κεντρική Αγορά Πατρών: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Ο Οργανισμός Κωπαϊδας: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΤο Εθνικό Ιδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μωριά»Η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας.

Το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογία.

ςΗ Ανώνυμη Εταιρεία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας».

Το Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Στρατού.

Το Γραφείο Ερευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού.

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας : Συγχωνεύονται στο ΕΦΑΕΤ (Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Ερευνας και και Τεχνολογίας) που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

newest oldest most voted
Notify of
ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ
Guest
ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ

Ελπιζω και οι υπαλληλοι των καταργουμενων φορεων να παρουν ποδι , γιατι ετσι θα εχει καποιο λογο και η καταργηση αυτων των φορεων, δηλαδη θα υπαρξει εξοικονομιση χρηματων απο την μισθοδοσια των παραπανω υπαλληλων