Σπείρα έκλεβε σκάφη στο Λεωνίδιο

0
2
Σπείρα έκλεβε σκάφη στο Λεωνίδιο

Πρόκειται για έναν 39χρονο και έναν 26χρονο κατοίκους Λεωνιδίου που ομολόγησαν την κλοπή και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου

Με τακτικές που θυμίζουν… κομάντος έκλεβαν αγκυροβολημένα σκάφη τα μέλη μιας σπείρας που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου! Δυο από τους δράστες συνελήφθησαν στην παραλία Πλάκα του Λεωνιδίου, ενώ επιχειρούσαν να ρυμουλκήσουν δυο βάρκες.

Άνδρες της τοπικής λιμενικής αρχής εντόπισαν ένα σκάφος με σβηστά φώτα πορείας, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και τα έθεσαν υπό παρακολούθηση. Τότε, είδαν τον έναν από τους επιβάτες να καταδύεται στη θάλασσα, να πλησιάζει δύο αγκυροβολημένες λέμβους και να κόβει τα σχοινιά πρόσδεσής τους προσπαθώντας να τα ρυμουλκήσει έξω από το λιμάνι με τη βοήθεια του χειριστή του σκάφους.

Αμέσως επιχείρησαν να τους σταματήσουν, αλλά οι δράστες απελευθέρωσαν τα δύο σκάφη και ανέπτυξαν ταχύτητα με κατεύθυνση προς τον λιμένα Πούληθρων. Όμως, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν με τη βοήθεια αστυνομικών. Πρόκειται για έναν 39χρονο και έναν 26χρονο κατοίκους Λεωνιδίου που ομολόγησαν την κλοπή και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί αν έχουν κλέψει σκάφη και από άλλες περιοχές, αλλά και τι τα έκαναν.