Στη Σύρο τον Οκτώβρη η δίκη του δράκου της Πάρου. Τα νέα για τη Μυρτώ

3
6
Στη Σύρο τον Οκτώβρη η δίκη του δράκου της Πάρου Τα νέα για τη Μυρτώ

Στη Σύρο στις 23 Οκτωβρίου έχει οριστεί  η δίκη του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς, ο οποίος επιτέθηκε με ασύλληπτη αγριότητα στη Μυρτώ στις 22 Ιουλίου 2012 στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, προκαλώντας της βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας βρίσκεται προφυλακισμένος, ωστόσο από τότε που βρέθηκε πίσω από τα σίδερα της φυλακής ήδη έχει μεταφερθεί στην Σύρο 3 φορές, είτε για συμπληρωματική κατάθεση είτε για να περάσει ενώπιον της δικαιοσύνης αφού είχε προσπαθήσει να εξαπατήσει τις δικαστικές αρχές δηλώνοντας αρχικά ότι ήταν ανήλικος, ενώ τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν.

Στο μεταξύ, συνεχίζει να παλεύει από τον θάλαμο νοσηλείας της στο SpauldingRehabilationHospital της Βοστόνης η 17χρονη Μυρτώ που. Σύμφωνα με τη realnews, οι τελευταίοι τέσσερις μήνες έχουν κυλήσει βασανιστικά για την ίδια και τη μητέρα της Μαίρη Κοτρώτσου.

Το αρχικό διάστημα των ενενήντα ημερών που είχε προγραμματιστεί να παραμείνει στο κέντρο αποκατάστασης κύλησε με προβλήματα, καθώς οι αλλεπάλληλες λοιμώξεις από τις οποίες προσβάλλεται δεν επέτρεπαν την εξέλιξη της θεραπείας της.

Έτσι η παραμονή της παρατάθηκε, ενώ οι γιατροί που την παρακολουθούν κρίνουν πλέον απαραίτητο να παραμείνει τουλάχιστον έναν ακόμα μήνα.

“Κινητικά δεν εμφανίζει σημαντική εξέλιξη, νοητικά όμως έχει βελτιωθεί και μπορεί πλέον να μου γνέφει “ναι ή όχι”. Για εμένα αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς μπορώ να συνεννοηθώ μαζί της για βασικά πράγματα.

Επιπλέον, σημαίνει ότι ο αγώνας που δίνουμε δεν πηγαίνει χαμένος”, σημειώνει στη Real News η μητέρα της 17χρονης Μυρτούς.

“Της δείχνουμε επίσης κάρτες με λέξεις και επιλέγει αυτό που θέλει να μας πει. Για παράδειγμα, της γράφουμε διάφορα μέρη του σώματος και εκείνη μας δείχνει ποιο είναι αυτό που την πονάει.

Πλέον χρειαζόμαστε τη βοήθεια του ΕΟΠΥΥ για να παραμείνουμε λίγο διάστημα ακόμα στη Βοστόνη ώστε να προχωρήσει η προσπάθεια αποκατάστασης που έχει μείνει πίσω λόγω των λοιμώξεων.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες την ταλαιπωρεί μια λοίμωξη στο έντερο και οι γιατροί έχουν επικεντρωθεί στην αντιμετώπισή της”, σημειώνει.

Η μητέρα της περιμένει με αγωνία την ημέρα που θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τον οικογενειακό της γολγοθά και προσανατολίζεται στο να καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

“Δεν είναι μοναδικός υπεύθυνος ο Πακιστανός. Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παιδί μου πρέπει να λογοδοτήσουν και όσοι ευθύνονται για τον ερχομό του Πακιστανού στην Ελλάδα και την παραμονή του στην Πάρο, όπου εργαζόταν”, λέει με νόημα.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο ξεκαθαρίζει πως προέχει η υγεία της Μυρτούς και ότι κάθε μικρό βήμα που κάνει προς τη ζωήείναι για την ίδια και την οικογένειά της μια μικρή “ανάσταση”.

Γι’ αυτό και εναποθέτει τις ελπίδες της στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εγκρίνει την παραμονή της στη Βοστόνη όπου νοσηλεύεται από τις αρχές Ιουνίου.

newest oldest most voted
Notify of
ΑΣΙΣ
Guest
ΑΣΙΣ

ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ> μη ΦΤΙΑΧΝΟΜΕ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΙΜΟΡΗΘΕΙ ΜΕ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΔΗΖΤΥΧΩΣ.

psofos
Guest
psofos

skiste ton pousti

ΑΝΤΙΚΤΗΝΟΣ
Guest
ΑΝΤΙΚΤΗΝΟΣ

ΚΤΗΝΟΣ.ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΡΑ.