Ποινική διώξη σε 5 άτομα και μάρτυρας κλειδί για τη δολοφονία Φύσσα

0
1
Ποινική διώξη σε 5 άτομα και μάρτυρας κλειδί για τη δολοφονία Φύσσα

Πέντε άτομα αναμένεται να κλειθούν από τον εισαγγελέα για να καταθέσουν για την δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι έπειτα από την ταυτοποίηση των τηλεφωνημάτων του Ρουπακιά.

Τα άτομα αυτά αρχικά θα κλειθούν ως μάρτυρες ώστε να ρίξουν φως στο μοιραίο βράδυ της Τρίτης στο Κερατσίνι και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τα βαλιτσάκια της ΕΥΠ «έδειξαν» συγκεκριμένα πρόσωπα που δέχτηκαν τις πέντε εξερχόμενες κλήσεις του κινητού του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα καθώς και ένα άτομο που τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα πέντε πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί, θα κληθούν από την ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση. Οι δικαστικές και διωκτικές αρχές προσπαθούν να «ενώσουν τα κομμάτια του παζλ» ώστε να καταλήξουν στον ηθικό ή ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του 34χρονου.
Την ίδια ώρα, βρέθηκε «μάρτυρας-κλειδί» όπου σύμφωνα με δικαστικές πηγές φέρεται να γνωρίζει πολύ καλά την εσωτερική δομή και ιεραρχία της Χρυσής Αυγής και ο οποίος εμφανίζεται πρόθυμος να δώσει στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για μέλος από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής το οποίο αναμένεται και να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τους εντολείς της δολοφονίας.

Με καταθέσεις θυμάτων συνεχίζεται η έρευνα του αντεισαγγελέα

Με καταθέσεις θυμάτων από τη δράση της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί σήμερα η έρευνα που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Στον εισαγγελέα οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Ενώπιον των δικαστικών αρχών κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, όπως η Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα καταθέσει σήμερα. Από την πλευρά του ΚΚΕ στο εισαγγελικό γραφείο κατέθεσε, ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης.

Οι γιατροί για τις πιέσεις που έχουν δεχθεί από μέλη της Χ.Α.

Στον αντιεισαγγελέα κατέθεσαν οι γιατροί οι οποίοι έχουν καταγγείλει κατά καιρούς ότι έχουν δεχθεί πιέσεις από τη Χρυσή Αυγή για μετανάστες που έχουν περιθάλψει.

Στον Άρειο Πάγο καταφτάνουν συνεχώς δικογραφίες

Εν τω μεταξύ, στον Άρειο Πάγο καταφτάνουν συνεχώς δικογραφίες που αφορούν αξιόποινες πράξεις για τις οποίες έχουν συνδεθεί με τη δράση της οργάνωσης από όλη την Ελλάδα. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη έχει δώσει εντολή να διαβιβαστούν όλες οι σχετικές δικογραφίες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχει κοινό στοιχείο σε όλες τις υποθέσεις που να θεμελιώνει και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτός από τον φάκελο που έστειλε ο Νίκος Δένδιας με τις 32 δικογραφίες, πλέον στα χέρια του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού βρίσκεται και η υπόθεση για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Αντικείμενο της έρευνας είναι επίσης και οι πιθανές διασυνδέσεις της οργάνωσης με κυκλώματα εκβίασης.