Καταθέσεις-«φωτιά» για τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

0
0
Καταθέσειςφωτιά για τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα εντάλματα σύλληψης μετά τις νέες συγκλονιστικές καταθέσεις δύο ακόμη μαρτύρων

Στο φως έρχονται καθημερινά μαρτυρίες ανθρώπων που πέρασαν από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής, συμμετείχαν στα γυμνάσια και τα τάγματα εφόδου και αποχώρησαν. Αυτοί οι άνθρωποι τώρα λύνουν τη σιωπή τους και αποκαλύπτουν τον ρόλο που διαδραμάτιζαν σε όλα αυτά βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Οι νέες καταθέσεις «καίνε» τέσσερις βουλευτές: τους υπόδικους Ηλία Παναγιώταρο και Ηλία Κασιδιάρη αλλά και τους Γιώργο Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα (βουλευτή Κορίνθου).

Εις εκ των μαρτύρων που ανήκε μάλιστα στο σκληρό πυρήνα της οργάνωσης και αποκάλυψε ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά είπε ότι εκπαιδεύτηκε από τον Γερμενή, που αποκαλούνταν «Λοχαγός» και ήταν ο τελικός κριτής των «δοκιμασιών».

Κατά τον μάρτυρα «ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος είχε τα νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη… Ο Γερμενής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες, ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς. Ο Χρήστος Παππάς αποκαλούνταν Ταξίαρχος».

Άλλος μάρτυρας, στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου», αποκάλυψε δε ότι το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου έγινε επίθεση σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν». Μάλιστα είπε ότι για όλα είχε γνώση ο βουλευτής της περιοχής Μπούκουρας, ο οποίος «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σ’ ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Ακόμα, ένας από τους νέους μάρτυρες φέρεται να αναφέρθηκε εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι» το οποίο κατονόμασε και υποστήριξε ότι μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει η μητέρα του προσηλυτίζει παιδιά εφηβικής ηλικίας.

Επίσης, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι ο Παναγιώταρος έφτιαχνε στο Πακιστάν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και τους έβαζε να αφαιρούν την ετικέτα που έλεγε Made in Pakistan.

Οι νέες αποκαλύψεις δεν αποκλείεται να φέρουν τους Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο ξανά στο ανακριτικό γραφείο για συμπληρωματική κατάθεση. Πλέον, δε μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της σύλληψης και πρέπει να αρθεί πρώτα η βουλευτική ασυλία τους.

Με τα νέα δεδομένα μοιάζει πιο πιθανό το ενδεχόμενο για νέα εντάλματα σύλληψης τουλάχιστον δυο ακόμη βουλευτών της Χρυσής Αυγής.