Στάση εργασίας σε 8 νοσοκομεία της Αττικής

0
4
Στάση εργασίας σε 8 νοσοκομεία της Αττικής

Στην εντατική βρίσκεται σήμερα Παρασκευή ο χώρος της Υγείας καθώς εργαζόμενοι σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής προχωρούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες υγειονομικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, τα νοσοκομεία  «Ευαγγελισμός», «Πολυκλινική», «Αγία Βαρβάρα», «Άγιος Σάββας», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ» και το πρώην «7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ» κάνουν στάση εργασίας από τις 7-11,συγκέντρωση στις 9 στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς τη Βουλή. 

Όπως σας γράψμαμε από το star.gr,  στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και στις 12 συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στην στάση εργασίας της Παρασκευής θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί του ίδιου νοσοκομείου συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ζητώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό.

Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν και οι ιδιωτικές κλινικές από τις 29 Οκτωβρίου.