Έρχονται αυξήσεις σε τσιγάρα, αναψυκτικά, νερά και ποτά

0
1
Έρχονται αυξήσεις σε τσιγάρα αναψυκτικά νερά και ποτά

Με αμείωτη ένταση και απίστευτη «φαντασία» συνεχίζεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός αναφορικά με την επιβολή νέων φόρων με έμμεση αντανάκλαση στην καθημερινότητά μας.

Ήδη, ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Οικονομικών έχει τοποθετηθεί το ενδεχόμενο επιβολής φόρου σε τέσσερα κομβικά είδη για την καθημερινότητά μας – αν και θεωρούνται πολυτελείας από τη μεριά των φορολογικών αρχών. Ο λόγος για τα τσιγάρα, τα αναψυκτικά, το εμφιαλωμένο νερό και τα αλκοολούχα. Ειδικότερα, πηγές του «business stories» αναφέρουν πως εσχάτως υπάρχει αναστάτωση στις καπνοβιομηχανίες της χώρας και τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρά τις επενδύσεις (βλέπε Philip Morris) και τις ήδη μεγάλες απώλειες από το λαθρεμπόριο, που δεν έχει παταχθεί ούτε κατ’ ελάχιστο, σύντομα ενδέχεται να βρεθούν προ νέου φόρου υπέρ… ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για έναν φόρο που συζητήθηκε αρχικά την άνοιξη που πέρασε, κατόπιν τέθηκε στο αρχείο, όμως εσχάτως ανασύρεται λόγω της μεγάλης «τρύπας» η οποία διαπιστώνεται στον ασφαλιστικό φορέα και μέχρι το 2014 θα φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ. Μια «τρύπα» που δύσκολα θα κλείσει και πλέον αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα και πιθανή αιτία λήψης νέων μέτρων, με άμεσο όμως πλέον αντίκτυπο στις τσέπες των φορολογουμένων. Στις σκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος στα τσιγάρα υπέρ του οργανισμού και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έγιναν οι σχετικές συζητήσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου.