Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Ελληνες δεν κάνουν αερομαχίες στο Αιγαίο λόγω κρίσης

1
2
Τουρκικά ΜΜΕ Οι Ελληνες δεν κάνουν αερομαχίες στο Αιγαίο λόγω κρίσης

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν εμπλέκεται σε αερομαχίες λόγω οικονομικής κρίσης υποστηρίζει στο προκλητικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Habertürk.

Στο δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Ελληνας δεν μπορεί να κάνει αερομαχίες καθώς μια απογείωση κοστίζει 10.000 ευρώ» η  εν λόγω τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η χώρα μας δεν κάνει αερομαχίες λόγω οικονομικής κρίσης. Τον ισχυρισμό της αυτό τον στηρίζει στο γεγονός ότι στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπάρχει από την 1η Ιουλίου καμία αναφορά για παραβίαση από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη

«Στην ιστοσελίδα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας από την 1η Ιουλίου δεν υπάρχει καμία αναφορά για παραβίαση εναέριου χώρου», αναφέρει χαρακτηριστικά η Habertürk.

Μάλιστα, επικαλείται και στρατιωτική πηγή σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα έκοψε «μαχαίρι» τις παραβιάσεις λόγω των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα κάθε απογείωση F-16 κοστίζει 10.000 ευρώ και κάθε Μιράζ 11.000 ευρώ ενώ υπολογίζει ότι το συνολικό κόστος από τις αερομαχίες σε 20 εκατ.  δολάρια και σχολιάζει πως «ενώ τώρα αυτά τα χρήματα φαίνεται πως δεν υπάρχουν.

newest oldest most voted
Notify of
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
Guest
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΤΙ ΕΒΓΑΙΝΕ; ΑΠΛΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΑΝ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ. ΠΕΦΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.