Αποστόλης Τότσικας:

0
3
Αποστόλης Τότσικας Από μικρός ήθελα να γίνω πατέρας

«Ο ιδανικός γάμος για μένα είναι λιτός και απέριττος»

Για τη ζωή του, την κρίση, την αναγνωρισιμότητα, τη σχέση του με την Ρούλα Ρέβη και την πατρότητητα μίλησε σε κυπριακό περιοδικό ο Αποστόλης Τότσικας
 
«Δεν πέρασα ποτέ από τη φάση της ματαιοδοξίας. Ακόμη και στην αρχή της πορείας μου, με όλο αυτό τον “πανικό” που  συνέβαινε, εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να σπάσω τη φόρμα, να κάνω καλά τη δουλειά που αγαπούσα -και συνεχίζω να αγαπώ- και να μπω σε άλλα μονοπάτια. Το πίστευα έτσι κι αλλιώς αυτό το πράγμα, αλλά από την πρώτη μου κιόλας δουλειά, εγώ ήθελα να ψάχνομαι με τους ρόλους. Δεν με απασχολούσαν όλα τα άλλα, το publicity ας πούμε», είπε μιλώντας για την καριέρα του και το αν καβάλησε ποτέ το καλάμι.
 
Δήλωσε ότι δεν μετάνιωσε ποτέ που έγινε ηθοποιός. «Ακόμη και με την κατάσταση που επικρατεί πλέον στη δουλειά μας, με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, το να μην πληρώνεσαι, το ¨”άλλα συμφωνούμε και άλλα γίνονται στο τέλος”. Έτσι κι αλλιώς, έχω και άλλα πράγματα στο μυαλό μου αφού ασχολούμαι και με τη μουσική. Και ξέρεις, δεν έχω κόλλημα με τις δουλειές -ήθελα να γίνω ακόμα και κτηνίατρος, κάποια στιγμή στη ζωή μου, γιατί λατρεύω τα ζώα», σημείωσε.
 
Όσο για το πόσο τον επηρέασε η κρίση, ο Αποστόλης είπε: «Η κρίση με έχει επηρεάσει. Όπως όλους. Αλλά δεν κλαίγομαι. Ευτυχώς, δεν έχω μείνει κάποιο διάστημα χωρίς δουλειά, αν και από λεφτά έχω μείνει. Κι είναι πολλές οι δουλειές που αναγκάζεσαι να κάνεις πια, προσπαθώντας να βγάλεις από όλες αυτές εκείνα που παλιά έβγαζες από τη μία σου δουλειά. Επίσης, έχω μείνει πολλές φορές απλήρωτος από δουλειές. Και θυμώνω πάρα πολύ με αυτό το θέμα! Διότι ενώ εγώ έχω εκπληρώσει το καθήκον μου απέναντι σ’ αυτούς και εκείνοι θα έπρεπε αμέσως να με έχουν πληρώσει, δεν το κάνουν. Δεν με νοιάζει αν με πληρώσουν λίγο αργότερα -αλλά θέλω να πληρωθώ, κάποια στιγμή, γι’ αυτά για τα οποία έχω δουλέψει. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά. Ουσιαστικά ξοδεύω χρήματα στην καθημερινότητά μου, σε λογαριασμούς και ψώνια και σε ταξίδια που μου αρέσουν. Δεν ξοδεύω άσκοπα- ποτέ δεν το έκανα».
 
Σε ερώτηση σχετική με το γάμο και την πατρότητα, απάντησε: «Από μικρός ήθελα να γίνω πατέρας. Κι αν είναι κάτι να γίνει, θα γίνει. Από την άλλη, ο γάμος δεν με αφορά με την τυπική του έννοια. Με το γάμο, για παράδειγμα, “δικαιώνεσαι” μόνο οικονομικά, αφού γίνονται οι δύο Εφορίες μία. Και βέβαια, το πώς παντρεύεται κανείς είναι καθαρά δικό του θέμα. Γιατί εγώ αυτό το γάμο του τύπου “ελάτε όλοι, βουρ”, δεν τον μπορώ. Ο ιδανικός γάμος για μένα είναι λιτός και απέριττος».
 
Για τη σύντροφό του, Ρούλα Ρέβη, που είναι μαζί εδώ και 6 χρόνια, είπε στο περιοδικό «Omikron»: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στο πώς διατηρούμε τη σχέση μας με τη Ρούλα τόσο όμορφη, τα τελευταία 6 χρόνια που είμαστε μαζί, αλλά νομίζω πως έχουμε βρει το ρυθμό και τον τρόπο επικοινωνίας μας. Άλλωστε, η Ρούλα είναι ένας άνθρωπος που περνάς καλά όταν είσαι μαζί της, με το χιούμορ, την ειλικρίνεια και την αλήθειά της. Κι εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι εξαίρεση σε αυτό που την κάνει να κερδίζει τους ανθρώπους και να αγαπιέται τόσο πολύ από όλους τους άλλους». 
 
Τέλος, αναφέρθηκε και στο πώς γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του: «Όταν έχω χρόνο, μου αρέσει να αράζω και να παίζω μουσική. Με ξεκουράζει πολύ αυτό και είμαι σε φάση αναζήτησης -ας το πούμε έτσι- μουσικής στέγης. Πάντως, είμαι μια χαρά στη ζωή μου, δεν υπάρχει κάτι που να μου λείπει αυτή τη στιγμή. Θέλω να βλέπω τα πράγματα θετικά και όμορφα. Με τα λίγα, με τα απλά».